Light And Dark/Light Fantastic

• DVD

€ 24,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

LIGHT AND DARK
In de tweedelige BBC-serie Light & Dark gaat professor Jim Al-Khalili op zoek naar de geschiedenis van het universum. Licht is gebruikt om te ontdekken wat we weten over het universum, maar de laatste jaren wordt steeds duidelijker dat er veel meer is dan met het oog waarneembaar. Wetenschappers schatten dat 99 procent van het universum verscholen is in het donker...Een boeiende serie over alles wat we weten en niet weten van het universum.

Afleverlng 1: Light
De geschiedenis van het gebruik van licht om het universum te ontdekken begint bij Euclides in de 3e eeuw voor Christus en loopt via Galileo Galilei en Ole Roemer naar 1964 toen het oudste licht in het universum werd gezien.

Aflevering 2: Dark
De ontdekking van de planeet Neptunus in 1846 gaf het eerste signaal dat er meer is dan het oog kan zien. In het midden van de 20e eeuw ontdekten wetenschappers onzichtbare donkere materie en eind 90’er jaren donkere energie. Al-Khalili onderzoekt deze ontdekkingen en gaat terug naar de donkerste periode in de geschiedenis van het universum.

Jim Al-Khalili is een Britse wetenschapper, schrijver en programmamaker. Hij is professor natuurkunde aan de Universiteit van Surrey en richt zich daar onder andere op de publieke betrokkenheid bij wetenschap.

LIGHT FANTASTIC
Door licht is de hemel blauw en het gras groen. Zonder licht was er geen leven, geen kunst en geen beschaving. Licht is een onmisbaar onderdeel van menselijk leven, maar we zijn nog steeds bezig licht te volledig te begrijpen. Deze vierdelige BBC-serie onderzoekt de geschiedenis van licht en de invloed van licht op ons leven en de wetenschap.

Aflevering 1: Let There Be Light - De krachtige relatie in alle culturen tussen ons begrip van licht en onze voortdurend veranderende houding tot religie.
Aflevering 2: The Light Of Reason - De revolutionaire gevolgen voor kunst, cultuur, religie en wetenschap van het kunnen manipuleren en gebruiken van licht.
Aflevering 3: The Stuff Of Light - Wat licht werkelijk is, hoe de energie leven creëerde en hoe de mens leerde het te gebruiken.
Aflevering 4: Light Fantastic - Hoe licht ondanks al het onderzoek en kennis toch ongrijpbaar blijft.

Details:

EAN8717306273350
TaalEngels
OndertitelingNederlands
Aantal DVDs4
UitvoeringDVD
Speelduur300
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9
GeluidsformaatStereo
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.

Recent bekeken producten