Made In Egypt

Documentary, Movie • DVD

€14,99

€13,99

Je bespaart 7%

1 - 2 Weken

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Egypte in de film van het Rijksmuseum van Oudheden stelde het International Film Festival Rotterdam (IFFR) een box samen met bijzondere, hedendaagse cinema die in Egypte gemaakt werd; een sensuele speelfilm, een boeiende documentaire (publieksfavoriet op het IFFR van 2012) , eigentijds drama en twee recente, taboedoorbrekende shorts. Deze films bieden een alternatieve en kunstzinnige blik op Egypte, dat recentelijk zo veel in het nieuws is. Hawi en La Sueur des Palmiers (Palmzweet) werden ondersteund door het Hubert Bals Fonds van het festival.

- Back to the Square (Petr Lom / Noorwegen, Canada / 2012 / 83 minuten / Nederlands ondertiteld)
Een jaar na de euforie op het Tahrirplein is het doel van de demonstranten bij lange na niet bereikt. Het land wordt met harde hand geregeerd en democratie is ver te zoeken. Het ‘oog van de wereld’ is inmiddels vertrokken. Hoe het Egypte is vergaan sinds 25 januari 2011 wordt verteld aan de hand van vijf portretten uit diverse hoeken van de samenleving.

- La Sueur des Palmiers (Radwan El Kashef / Egypte / 1998 / 110 minuten / Nederlands ondertiteld)
Een kleurrijke metafoor over de veranderende situatie op het Egyptische platteland. In een oasedorp volgen alle gezonde mannen een karavaan, waardoor de jonge Achmed de enige man wordt.

- Hawi (Ibrahim El Batout / Egypte, Qatar / 2010 / 112 minuten / Nederlands ondertiteld)
Al improviserend filmde El Batout deze mozaiekfilm die zich afspeelt in Alexandrië, waarin iedereen op zoek is naar iets of iemand. Een gevangene wordt vrijgelaten en krijgt een speciale missie mee, een man sjouwt met zijn zieke paard door de stad, en een tv-presentator heeft een gast nodig voor zijn show.

- Café Regular Cairo (Ritesh Batra / Egypte / 2011 / 11 minuten / Engels ondertiteld)
Een jong Egyptisch stel heeft in het openbaar een eerlijk gesprek over hun relatie. Opgenomen in een café met echte klanten, met amateuracteurs die hun eigen leven spelen. Taboedoorbrekende, grappige fictie over man-vrouwverhoudingen in het moderne Caïro.

- A Resident of the City (Adham El Sherif / Egypte / 2011 / 15 minuten / Engels ondertiteld)
Documentaire van Egyptische filmstudent over de grote stad is geheel vanuit het perspectief van de straathond verteld en geschoten. Prachtig camerawerk in een zeer krachtige en urgente film, waarin de (politieke) metafoor over het vinden en verdedigen van je eigen terrein duidelijk is.

Tracklist

  1. 1. Back To The Square
  2. 2. La Sueur Des Palmiers
  3. 3. Hawi
  4. 4. Café Regular Cairo
  5. 5. A Resident Of The City

Details:

EAN8717903484906
TaalArabisch
OndertitelingEngels, Nederlands
Aantal DVDs5
UitvoeringDVD
Speelduur331
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9, 4:3
GeluidsformaatDolby Digital 2.0, Dolby Digital 5.1
LeeftijdsindicatieVanaf 12 jaar
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.

Extra's

  • PAL/REGION 2 // 3 MOVIES/ 2 SHORTS/ 1 DOCUMENTARY

Recent bekeken producten