Magonia

Regisseur(s): Ineke Smits
Dirk Roofthooft, Ramsey Nasr, Willem Voogd • DVD

€ 9,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

MAGONIA is een poëtische speelfilm naar verhalen van Arthur Japin. Een film die ons meeneemt in de fantasie van een vader (Dirk Roothooft) die zijn zoon (Willem Voogd) vertelt over Magonia, een mytisch land achter de wolken.

Iedere week bezoekt een jongen het eiland waar zijn vader woont. Samen bouwen ze aan een vliegende klipper, zoals die in Magonia door de lucht varen, en vertelt de vader hem verhalen vol hoop, liefde en teleurstellingen. Het verlangen naar een ander leven is de draad die de personages met elkaar verbindt.

Het eerste verhaal voert ons naar een sprookjesachtig stadje van minaretten en moskeeën waar zich een liefdesgeschiedenis ontspint tussen de verzorgster van een oude gebedsomroeper en diens jonge assistent (Ramsey Nasr).

Het tweede verhaal lijkt zich af te spelen in een kale, Afrikaanse woestijn. Twee toeristen (Linda van Dyck en Peter Bolhuis) krijgen autopech in de buurt van een hutje dat bewoond wordt door een oude man en zijn zoon. Tussen de vrouw en de zoon groeit al snel een intieme verstandhouding. Zij verlangt naar liefde en genegenheid, hij zoekt de vrijheid.

De derde locatie is een vissersplaatsje aan een woeste zee, waar een vrouw (Antje de Boeck) obsessief hoopt op de terugkeer van haar geliefde. Als deze zeeman uiteindelijk verschijnt, blijkt hij niet de persoon te zijn waar zij al die jaren, storm na storm, zo hevig naar verlangd had.

MAGONIA is voor de vader het symbool voor dromen en ongrijpbare verlangens en biedt hem de enige mogelijkheid om met zijn zoon te communiceren en hem voor te bereiden op wat komen gaat…

Magonia is het speelfilmdebuut van Ineke Smits en gebaseerd op ‘Magonische Verhalen’ van Arthur Japin.

Er zijn nog geen reviews voor dit product

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

EAN9789058497666
TaalNederlands
OndertitelingDuits, Engels, Frans, Nederlands, Spaans
UitvoeringDVD
Speelduur112
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9
GeluidsformaatDolby Digital 2.0, Dolby Digital 5.1
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.
Regio2   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)

Extra's

  • PAL/REGION 2 =DIR. INEKE SMITS/DUTCH & GEORGIAN SPOKEN

Recent bekeken producten