Menselijke Prikkels

Documentary • DVD

€19,90

€17,99

Je bespaart 10%

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Waarom dromen we? - Wat is het geheim van pijn? - Hoe gek ben jij? - Zie jij wat ik zie? - Is zien geloven?
Deze DVD-collectie bevat zes bijzondere afleveringen uit de BBC Horizon serie rondom het thema menselijke prikkels. Horizon is het vlaggenschip van de BBC op het gebied van wetenschap, geschiedenis en filosofie. Aan de serie werken prominente wetenschappers mee. Horizon is breed gewaardeerd en won al een BAFTA en een Emmy award voor beste documentaire.’

DISC 1. DROMEN
Nachtmerries, terugkerende dromen, heldere gedachten... Wat betekenen ze? Zijn ze een venster op een verborgen gebied in onszelf? Veel wetenschappers denken dat dromen een essentieel onderdeel vormen van het coderen van ons geheugen. In ‘Why Do We Dream?’ onderzoekt de BBC samen met experts de wereld van slapen en dromen.

DISC 2. PIJN
Pijn is onze meest primitieve reactie. Het beïnvloedt ons zowel lichamelijk als emotioneel en kan zelfs ons brein structureel veranderen. In ‘The Secret World of Pain’ onderzoekt de BBC de mysteries rondom pijn. Waarom voelt de een meer pijn dan de ander? Hoe beïnvloeden emoties en gedachten pijnbeleving? Wat is emotionele pijn en doet dit echt pijn? Hoe kan pijn behandeld worden?

DISC 3. PSYCHE
Wereldwijd hebben meer dan 450 miljoen mensen psychische aandoeningen. Het kan iedereen overkomen: jong, oud, man, vrouw en binnen alle culturen. Maar hoe zie je of iemand geestesziek is of niet? In ‘How Mad Are You’ onderzoekt de BBC de verschillen tussen geesteszieke en gezonde mensen.

DISC 4. ZIEN
Kunnen we onze ogen wel geloven? En hoe werken onze zintuigen samen?
In ‘Is Seeing Believing?’ onderzoekt de BBC hoe onze ogen werkelijk functioneren, wat werkelijk en illusie is en hoe we onze ogen kunnen manipuleren.
Het menselijk oog kan ongeveer 2,5 miljoen verschillende kleuren waarnemen. Maar wat is kleur en bestaat het eigenlijk wel? In ‘Do You See What I See’ onderzoekt de BBC wat kleur echt voor ons betekent.

Details:

EAN8717306272605
TaalEngels
OndertitelingNederlands
Aantal DVDs4
UitvoeringDVD
Speelduur300
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.
Regio2   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)
  

Extra's

  • PAL/REGION 2 // =BBC HORIZON SERIE=

Recent bekeken producten