Much Ado About Nothing

Regisseur(s): Stuart Burge
William Shakespeare • DVD

€ 5,99

1 - 2 Weken

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In 1978 begon de BBC met de verfilming van de toneelstukken van William Shakespeare. De producties staan erom bekend dat ze getrouw zijn aan de oorspronkelijke tekst en worden geregisseerd door de bekendste televisie- en theaterregisseurs. Beroemde Shakespeare-acteurs zetten uitstekende vertolkingen neer waarvoor zij veel lof hebben geoogst.

'Hoe zoet behandelt u wie aan liefde lijdt: zijn uiterlijk verraadt u minnepijn! Op dat mijn min niet al te plotseling scheen, wilde ik het verzachten in een lang verhaal.'

Stadsvoogd Leonata van Messina krijgt bezoek van Don Pedro van Aragon en enkele van zijn officieren. Graaf Claudio wordt hopeloos verliefd op Leonata's dochter Hero. Na bemiddeling door Don Pedro stemt Hero toe in een huwelijk.
De jaloerse Don Juan verzint een plan om het huwelijk te voorkomen en laat Claudio geloven dat Hero hem ontrouw is. Als Claudio haar ten overstaan van alle bruiloftsgasten van overspel beschuldigt, bedenkt Pater Franciscus een reddingsplan.
Aan deze scherpe, romantische komedie van Shakespeare hebben enkele bekende televisieacteurs meegewerkt. Robert Lindsey (Jericho, My family) en Cherie Lunghi (The Buccanneers, Hornblower) geven een uitstekende vertolking van de humoristische kibbelende Benedick en Beatrice, terwijl Michael Elpick (David Copperfield) en Clive Dunn (Dad's Army) ruimschoots recht doen aan de dwaze wachters Dogberry en Verges.

Details:

EAN9789051595055
TaalEngels
OndertitelingNederlands
UitvoeringDVD
Speelduur146
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatDolby Digital Mono
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.  

Extra's

  • PAL/REGION 2 =SHAKESPEARE COLLECTION=

Recent bekeken producten