Noord-Brabant In De Tweede Wereldoorlog

Regisseur(s): Nostalgienet

Acteur(s): • DVD

€22,99

€21,99

Je bespaart 4%

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De 3 DVD-box Noord-Brabant in de Tweede Wereldoorlog gaat over de oorlogsjaren in Noord-Brabant. De originele filmopnamen die op deze DVD-box zijn opgenomen, zijn afkomstig uit verschillende archieven. De films zijn ondergebracht in de hoofdstukken Nationaal Socialisme, Oorlogsgeweld, Sport en arbeid, Bevrijding, Brabantse Stoottroepen en Dagelijks leven.

Zo ziet u de klokkenroof uit de Sint Janskerk in Waalwijk, bent u getuige van de plechtige beëdiging van de landwacht in Den Bosch en zijn er beelden te zien van het dagelijks leven tijdens de Tweede Wereldoorlog, zoals de intocht van Sinterklaas in Eindhoven en de industrie in het plaatsje Waspik.

Er zijn beelden van het Jeugdstormkampioenschap en de opleiding van de Brabantse Stoottroepen in Vortum-Mullem. Ook zijn op deze box een aan­tal films opgenomen die de oorlogsverwoestingen laten zien in Den Bosch, Waalwijk en Roosendaal. Direct na de bevrijding werden in vele plaatsen bevrijdingsfeesten gehouden. Deze feesten zijn veelvuldig gefilmd. Zo ziet u op deze DVD de feestelijkheden in verschillende Brabantse steden en dorpen zoals Prinsenbeek en Waspik.

Zeer bijzonder aan de productie Noord-Brabant in de Tweede Wereldoorlog zijn amateurbeelden van de mobilisatie in Schijndel in 1939, de oorlogstijd in Boxmeer, Boekel en Uden en de bevrij­ding van Tilburg en Eindhoven.

Details:

EAN8717973750420
TaalNederlands
OndertitelingNederlands
Aantal DVDs3
UitvoeringDVD
Speelduur180
FilmmaatschappijJust Entertainment
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieVanaf 9 jaar
KijkwijzerAngst
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.
Regio0   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)
  

Extra's

  • PAL/REGION 2 / UNIEKE AMATEURBEELDEN-DAGELIJKS LEVEN

Recent bekeken producten