Noord-Holland In De Tweede Wereldoorlog

Regisseur(s): Nostalgienet

Acteur(s): • DVD

€22,99

€21,99

Je bespaart 4%

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De 3 dvd-box Noord-Holland in de Tweede Wereldoorlog gaat over de oorlogsjaren in Noord-Holland. De originele filmopnamen uit het archief zijn onderverdeeld in hoofdstukken over het begin van de oorlog, de Jodenvervolging en het Verzet, collaboratie, de Duitsers, oorlogsgeweld, de Bevrijding en het dagelijks leven.

Zo ziet u op de dvd-box Noord-Holland in de Tweede Wereldoorlog bijvoorbeeld hoe soldaten tijdens de mobilisatie in 1940 voetballen in Haarlem, bent u getuige van de voedselproductie in onder meer Avenhorn, Scharwoude en Aalsmeer, en zijn er beelden van sportevenementen die ook in de oorlog gehouden werden, zoals in Medemblik en de Zaanstreek.

Maar ook u ziet ook opnamen van een bezoek van NSB-leider Mussert aan verschillende plaatsen in Noord-Holland en van vrouwelijke soldaten van de Duitse Wehrmacht die een toeristisch uitstapje maken naar Volendam. Ook is er een film op deze dvd-box opgenomen over de Wieringermeer die door de Duitse Wehrmacht onder water werd gezet.

Direct na de bevrijding werden er in vele Noord-Hollandse plaatsen bevrijdingsfeesten gehouden. Zo ziet u op de dvd onder meer de feestelijkheden in Purmerend en in Zaandam, waar prins Bernhard ook aanwezig is.

Zeer bijzonder aan de productie Noord-Holland in de Tweede Wereldoorlog is het amateurbeeld dat door lezers van het Noordhollands Dagblad is ingezonden. U ziet opnames van voedseldroppings in Alkmaar, de intocht van de Canadese bevrijders in Heiloo, een Duitse begrafenis in Bergen en de mobilisatie in Hoorn.

Details:

EAN8717973750291
TaalNederlands
OndertitelingNederlands
Aantal DVDs3
UitvoeringDVD
Speelduur200
FilmmaatschappijJust Entertainment
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieVanaf 12 jaar
KijkwijzerDiscriminatie
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.

Recent bekeken producten