Nuclear Secrets

Mark Halliley, Nick Perry • DVD

€14,99

€13,99

Je bespaart 7%

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Op dit moment bestaat het totale kernwapen arsenaal van de wereld maar liefst 27.000 kernkoppen. Negen landen in de wereld hebben (waarschijnlijk) kernwapens en een dozijn meer heeft toegang tot de grondstoffen en technologie die nodig zijn om een dergelijk wapen te produceren. Bijna dagelijks zijn Iran, Pakistan of Noord-Korea en hun (vermeende) kernwapen activiteiten in het nieuws.

Deze prestigieuze vijfdelige BBC serie laat aan de hand van gedramatiseerde reconstructies en CIA en KGB archiefbeelden zien hoe vijf momenten in de geschiedenis bepalend zijn geweest voor de ontwikkeling en verspreiding van kernwapens.

Afl. 1: Oleg Penkovsky - The Spy from Moscow. Met de Cubacrisis kwam de wereld zeer dicht bij een nucleaire oorlog. Mede dankzij Oleg Penkowsky, spion uit de Sovjet Unie, kon men zo'n oorlog voorkomen.
Afl. 2: Klaus Fuchs - Superspy. Gedurende de 2e wereldoorlog gaf deze spion informatie over de atoombom aan de Sovjet Unie om te voorkomen dat de VS een nucleair monopolie zouden krijgen.
Afl. 3: Robert Oppenheimer - Superbomb. De ontwikkeling van de zeer krachtige hydrogene bom en de mislukte poging deze ontwikkeling te stoppen.
Afl. 4: Vanunu and the Bomb. Vanunu stond aan de basis van een wereldwijd schandaal door te beweren dat Israël reeds 20 jaar nucleaire wapens produceerde.
Afl. 5: Abdul Khan - The Terror Trader. De moderne dreiging van nucleair terrorisme is mede gevoed door de in de jaren '70 gestolen informatie bij Urenko in Almelo.

Een boeiende, spannende en interessante serie over de verspreiding van kernwapens.

Details:

EAN8717306271318
TaalEngels
OndertitelingNederlands
Aantal DVDs2
UitvoeringDVD
Speelduur245
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9
GeluidsformaatStereo
LeeftijdsindicatieVanaf 12 jaar
KijkwijzerAngst
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.  

Extra's

  • PAL/REGION 2

Recent bekeken producten