Queen Elizabeth II - The Story Of

• DVD

€ 8,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Als gesproken wordt over ‘The Queen’ weet iedereen meteen dat koningin Elizabeth II van Groot-Brittannië wordt bedoeld. Zij is het hoofd van een van de beroemdste families ter wereld en is al 55 jaar regerend vorstin. Royalty-journaliste Jennie Bond, die al jaren als geen ander toegang krijgt in de wereld achter de paleismuren, vertelt het ongelooflijke verhaal van Elizabeth Windsor, de langst regerende monarch sinds koningin Victoria. Als oudste dochter van de Duke of York, de latere George VI, is haar leven vanaf haar geboorte vastgelegd op film.

Haar rustige jeugd binnen een hecht gezin werd in 1936 voorgoed verstoord door de dramatische troonsafstand van Edward VIII, waardoor haar vader met tegenzin de troon moest bestijgen. Vanaf dat moment werd de jonge Elizabeth opgeleid om later vorstin te worden. Aan de hand van archiefbeelden, waaronder zeldzame kleurenopnamen uit de jaren 30, worden de meest dramatische gebeurtenissen uit haar leven gepresenteerd, zoals haar huwelijk met de knappe maar arme prins Philip van Griekenland, de geboorte van haar zoon en erfgenaam Charles, haar glorieuze kroning, haar reizen naar de meest exotische uithoeken van het Gemenebest en de 100e verjaardag van haar moeder.

‘The Story of Queen Elizabeth II’ beschrijft ook de vele moeilijkheden die zij als monarch moest overwinnen: de niet afl atende belangstelling van de media, de speculaties met betrekking tot haar eigen huwelijk en de rampzalige verbintenissen van enkele van haar kinderen, waaronder haar stormachtige relatie met prinses Diana. Ook kreeg ze tijdens haar regime te maken met een aantal tragedies: van Diana’s dood en de grote brand in Windsor Castle tot de moord op ‘Oom Dickie’, Lord Mountbatten en de dood van haar zuster prinses Margaret.

Koningin Elizabeth was getuige van de meest ingrijpende veranderingen in de lange geschiedenis van de Britse samenleving, maar is nog steeds een geliefd en gerespecteerd
vorstin en een indrukwekkende en nobele fi guur in een immer veranderende wereld. Dit is haar verhaal.

Details:

EAN8713982005445
TaalEngels
OndertitelingNederlands
Aantal DVDs2
UitvoeringDVD
Speelduur104
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.
Regio2   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)
  

Extra's

  • ..STORY // PAL/REGION 2

Recent bekeken producten