Regilaul - Songs From The Ancient Sea

Regisseur(s): Ulrike Koch

Acteur(s): • DVD

€17,99

€16,99

Je bespaart 6%

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In REGILAUL volgt Ulrike Koch een Estse gemeenschap die in de prachtige ongerepte landschappen hun denkwijzen, rituelen en respect voor de natuur uiten met indrukwekkende statige gezangen. De samenwerking met vaste cameraman Pio Corradi levert onvergetelijke beelden op.

‘Mijn eerdere films Die Salzmanner von Tibet en Ässhäk - Tales from the Sahara tonen traditionele volkeren die trots aan hun manier van leven en hun archaïsche cultuur vasthouden’, verklaart Koch. ‘Deze films maakte ik uit interesse voor de filosofieën die voorafgingen aan huidige religies, zoals pre-boeddhistische Tibetaanse rituelen of pre-islamitische Tuareg-gebruiken. Beide culturen zijn nauw verbonden met respect voor de natuur. Tot mijn verbazing ontdekte ik parallellen in het moderne Estland.’

Langs de kusten van de Finse Golf ontwikkelden de oude Fins-Oegrische volkeren de mysterieuze muziektraditie Regilaul. Gebaseerd op slechts acht lettergrepen vormen ze de basis van de beroemde Estse zangcultuur. Door het continu herhalen van de verzen produceren ze een geluid dat tot doel heeft het vluchtige heden te verbinden met de eeuwige cirkel van het leven. Koch onderzoekt samen met onder anderen componist Veljo Tormis, schrijver Jaan Kaplinski en Regilaul-zanger Lauri Õunapuu de kracht van deze muziek. Deze traditionele muziek spreekt nog altijd tot de verbeelding en verbindt in deze relatief jonge staat natuur en mensen.

Details:

EAN9789078716822
TaalEstlands
OndertitelingFrans, Nederlands
UitvoeringDVD
Speelduur106
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9 Anamorphic
GeluidsformaatDolby Digital
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.  

Extra's

  • Adelaars;Interviews;Leelo Choir;Optreden schuur;Orkest;Rituelen;Sneeuw;Songs

Recent bekeken producten