Retour En Normandie

Regisseur(s): Nicolas Philibert

Acteur(s): • DVD

€ 9,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Aan de basis van Retour En Normandie ligt een andere film, die van regisseur René Allio, opgenomen in Normandië in 1975: Moi, Pierre Rivière, Ayant Égorgé Ma Mère, Ma Soeur et Mon Frère... ("Ik, Pierre Rivière, heb mijn moeder, mijn zus en mijn broer de keel doorgesneden"). Deze film was gebaseerd op documenten over de misdaad en de rechtszaak, verzameld door Michel Foucault.

Nicolas Philibert (Etre et Avoir) was 24 jaar toen René Allio hem vroeg als zijn assistent op de set. De opnames vonden plaats op slechts enkele kilometers van de locatie waar in 1835 de geruchtmakende drievoudige moord plaats vond. De rollen werden vertolkt door de bewoners uit de streek. In 2007 gaat Philibert terug naar Normandië om deze "acteurs" van dertig jaar geleden te ontmoeten.

Retour en Normandie maakt constant tijdsprongen waarin Philibert zich richt op de huidige ervaringen van de toenmalige acteurs, het proces van filmmaken in 1975 en de geschiedenis van de moord in 1835. De beweegredenen van de moordenaar bleven lang een mysterie en de acteur die deze rol vervulde blijkt zelf ook voor een verrassing te zorgen. Philibert toont niet alleen de gekte die om de moordzaak en de verfilming hing, maar probeert tevens een waarheidsgetrouw beeld van het leven op het platteland te geven door de bewoners hun verhaal en hun dromen te laten vertellen.

Details:

EAN9789078716402
TaalFrans
OndertitelingNederlands
UitvoeringDVD
Speelduur113
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9
GeluidsformaatDolby Digital 5.1
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.
Regio2   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)

Extra's

  • PAL REGION2 // BY NICOLAS PHILIBERT

Recent bekeken producten