RTM In Heden En Verleden

• DVD eci.be klanten

€14,99

€13,99

Je bespaart 7%

3 - 5 Werkdagen

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

RTM
De “Rotterdamsche Tramweg Maatschappij” onderhield tot 1966 een uitgebreid meterspoornet van stoom- en motortrams op de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden. Gelukkig is van het zeer gevarieerde materieelpark een groot aantal voertuigen gered, die tot 1988 in en rond het voormalige tramstation van Hellevoetsluis stonden, rijdend op een door vrijwilligers gereconstrueerde museumlijn van enkele kilometers. Tegenwoordig vinden we de RTM terug in een gebied waar vroeger geen trams reden: de Brouwersdam bij Port Zélande, waar een geheel nieuwe tramlijn met station en depôt annex werkplaats zijn verrezen.

STOOMTRACTIE
De stoomtractie bestaat voor het grootste deel uit de originele bedrijfsfilm van de RTM uit 1929 gemaakt door Willy Mullens. Deze werkelijk fantastische film toont allereerst een kort overzicht van de RTM bedrijfsgeschiedenis en de in gebruik zijnde gebouwen. Verder wordt er uitgebreid aandacht besteed aan het personen- en goederenverkeer op de lijnen Rotterdam naar Zierikzee, Oostvoorne en Flakkee per tram, bus en boot, met name het vee- en stukgoederenvervoer.

MOTORTRAMS
In dit programma over de Rotterdamsche Tramweg Maatschapppij komen de motorwagens en motorrijtuigen aan bod. De filmbeelden zijn gemaakt in 1929 en de jaren ’50 en ’60, toen de nadagen van de RTM in zicht kwamen. We zien trams in actie in Rotterdam en op Voorne-Putten, het laatste werkgebied van de RTM. Opvallend bij de motortrams is dat er van enige standaard geen sprake was. Het meeste materieel werd opgekocht van interlokale trambedrijvendie hun diensten staakten. Maar juist deze verscheidenheid aan materieel is voor de tramliefhebber een genot om naar te kijken.

Tracklist

  1. 1. RTM
  2. 2. Stoomtractie
  3. 3. Motortrams

Er zijn nog geen reviews voor dit product

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

EAN9789077658666
TaalNederlands
OndertitelingNederlands
UitvoeringDVD
Speelduur100
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.  

Extra's

  • ROTTERDAMSCHE TRAMWEG MAATSCHAPPIJ

Recent bekeken producten