Shahada

Regisseur(s): Burhan Qurbani
Carlo Ljubek, Jeremias Acheampong, Marija Skaricic, Maryam Zaree, Sergej Moya, Vedat Erincin • DVD

€ 9,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De debuutfilm van Burhan Qurbani volgt de levens van drie moslims in Berlijn. Ingedeeld in hoofdstukken volgens de vijf zuilen van de Islam worden puzzelstukken aangereikt over de personages en hun relatie tot en ontwikkeling in het geloof.

Centraal in de film staat de gebedsruimte van Vedat, een ruimdenkende, begripsvolle Islamitische voorganger. Zijn jonge dochter Maryam worstelt met de conflicterende situatie tussen haar geloof en het losbandige uitgaansleven van de jeugd. Ze heeft haar zwangerschap voortijdig afgebroken. en belandt hierdoor in een crisis, ze ziet in alles voortekenen van de straf van God. Ze veroordeelt zichzelf streng en gaat ervan uit dat ook god dit dus doet.
De Senegalees Sammi volgt de lessen van Vedat en woont samen met zijn strenggelovige moeder. In de fabriek waar hij werkt probeert hij krampachtig een vorm te vinden voor de ontluikende gevoelens in de omgang met de homosexuele Daniel. Hij probeert dit te verbergen voor zijn strenge moeder en zijn agressieve collega Sinan, de vader van Maryam's ongeboren kind.

De agent Ismail komt hij oog in oog te staan met zijn onverwerkt verleden; Leyla. Enkele jaren daarvoor heeft hij op een inbreker geschoten en haar daarbij in de zwangere buik geschoten. Zijn schuldgevoel werkt als een splijtzwam in zijn gezin en Leyla ziet in hem een boodschapper van god.

Details:

EAN9789078716501
TaalDuits, Engels
OndertitelingNederlands
UitvoeringDVD
Speelduur90
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9
GeluidsformaatDolby Digital 5.1
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.
Regio2   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)

Extra's

  • PAL/REGION 2 // BY BURHAN QURBAI

Recent bekeken producten