South America

Documentary • DVD

€19,90

€17,99

Je bespaart 10%

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Na de BBC-series RUSSIA en AN AFRICAN JOURNEY maakt Jonathan Dimbleby in deze driedelige serie een bijzondere reis door Zuid-Amerika om de grote veranderingen te onderzoeken die op dit vaak onbegrepen continent plaatsvinden.

Dimbleby onderzoekt het economische wonder dat Zuid-Amerika steeds verder uit de schaduw laat treden van de machtige buren: de Verenigde Staten van Amerika. Van de Andes tot de Amazone, in bruisende steden, op enorme bergen en in het diepste regenwoud, spreekt Dimbleby mensen die aan een nieuw Zuid-Amerika bouwen. Twee voorbeelden van de enorme veranderingen:

-Zuid Amerika doorstaat de wereldwijde crisis beter dan welk ander continent ook.
-In het laatste decennium zijn 72 miljoen banen gecreëerd, zijn 40 miljoen mensen de armoede ontstegen en hebben 17 miljoen mensen lezen en schrijven geleerd.

Afl.1: In Chili en Bolivia is de democratie volop in ontwikkeling. Toch is het resultaat in beide landen zeer verschillend.

Afl.2: Columbia bloeit op met de inzet van nieuwe sociale plannen om de oorlog tegen drugs en terrorisme te winnen. In het meer anti-Amerikaanse Venezuela is de vraag of het Chavez socialisme echt kan werken in de 21e eeuw.

Afl.3: Nergens zijn de veranderingen en is de groei zo zichtbaar als in Brazilië. Het grootste land van het continent heeft het nog nooit zo goed gehad. Met het WK voetbal (2014) en de Olympische Spelen (2016) in de planning en de enorme natuurlijke grondstoffen kan dit land uitgroeien tot de nieuwe economische supermacht van het komende decennium.

Een boeiende, interessante reis door een bijzonder continent!

Details:

EAN8717306272407
TaalEngels
OndertitelingNederlands
Aantal DVDs2
UitvoeringDVD
Speelduur176
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.
Regio2   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)
  

Extra's

  • WITH JONATHAN DIMBLEBY/PAL/REGION 2

Recent bekeken producten