Stereo/Crimes Of The Future

Regisseur(s): David Cronenberg
Jack Messinger, Ronald Mlodzik • DVD

€25,99

€24,99

Je bespaart 4%

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Gratis verzending
Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

David Cronenberg was nog student toen hij in 1969 zijn eerste langspeelfilm ‘Stereo’ maakte, een jaar later gevolgd door ‘Crimes of the Future’. Hoewel hij Engelse literatuur studeerde, ging Cronenbergs fascinatie al van jongs af aan uit naar bizarre ziektes, uitzinnige medische en psychologische experimenten en de duistere kant van de menselijke psyche. Thema’s die in zijn latere horrorfilms, zoals ‘Shivers’, ‘Dead Ringers en ‘The Fly’, maar ook onderhuids in zijn meest recente meesterwerk ‘A History of Violence’ terugkeren.

‘Stereo’
In de ‘Canadian Academy for Erotic Enquiry’ wordt een groep zorgvuldig geselecteerde proefpersonen blootgesteld aan experimentele chirurgie, psychedelica en langdurige isolatie, met als doel hun telepathische potentie te vergroten. Met afrodisiaca wordt een toestand van ‘polymorfe perversiteit’ uitgelokt. Het experiment kent een gewelddadige, dodelijke afloop…

‘Crimes of the Future’
De Toekomst. Miljoenen vrouwen sterven aan de mysterieuze ziekte van Rouge, veroorzaakt door het gebruik van cosmetica. De ontdekker, Antoine Rouge, verdwijnt spoorloos. Zijn opvolger Adrian Tripod ontmoet in ‘Het Instituut voor Neo-Venerische Ziekten’een ex-collega die nieuwe, intrigerende schijnbaar nutteloze organen ontwikkelt. Tripod wordt vervolgens door een groepje heterosexuele pedofielen uitgekozen om een onbesmet meisje te bevruchten, maar hij ziet in haar een reïncarnatie van Antoine Rouge ...

David Cronenberg schreef, regisseerde en produceerde zijn eerste twee films zelf en maakte een statement door meteen 35mm te kiezen. De subliem gerestaureerde originele prints zorgen voor een fascinerende filmervaring, die de filmliefhebber met een frisse blik naar het latere werk van Cronenberg doet kijken. De trance-verwekkende geluiden van zeewezens en de droge voice-overs passen uitstekend bij de surrealistische verbeelding van deze gelauwerde Canadese regisseur.

Deze bijzonder vormgegeven dvd met 16-pagina boekje en poster in de reeks Reel23 bevat de gerestaureerde versie van beide zelden vertoonde filmklassiekers.

Details:

EAN9789058492579
TaalEngels
OndertitelingNederlands
UitvoeringDVD
Verschijningsdatum
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.  

Extra's

  • PAL/REGION 2 DIR.DAVID CRONENBERG

Recent bekeken producten