Theo Van Gogh - De TV Shows 2 - De Woestijn Leeft Special / Bovenwereld

Regisseur(s): Theo van Gogh

Acteur(s): • DVD

€ 5,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

“Max moet over water lopen. Ik heb een plankier nodig van zeventig meter, in de zee bij Zandvoort. Morgen.” De regisseur duldde geen tegenspraak. Goed, het werd een paar dagen later, in de Loosdrechtse Plassen en twintig meter minder, maar toch. En dat was nog maar de leader.

De Bovenwereld was begonnen als een reportageserie over vage flauwekul, want Het Hogere raakte almaar meer in de mode. We zouden de reeks maken in de vorm van het legendarische De Woestijn Leeft, met Van Gogh als regisseur en Max Pam & Jeroen Henneman als de vertellers - zie de onderhoudende special over het Amsterdamse Museumplein. Maar al na een weekend brainstormen zag Van Gogh zijn kans schoon om er een halve dramaserie van te maken, compleet met special effects en gevaarlijke stunts.
Begin met de extra's. Naast onder meer het bijzondere Neukschool Pam treft u daar de Bovenwereld-pilot aan, nog gemaakt voor Net5. Daar waren ze zich een hoedje geschrokken - dit viel aan de kijkers niet te verkopen, dachten ze. De Humanisten brachten uitkomst; het was een kolfje naar hun hand, tenslotte, en daar werd de serie een succes. En zie de opnamen voor de alternatieve leader, waarin Van Gogh poogt een kruis te slaan, en door de golven verzwolgen dreigt te worden.

Tracklist

  1. 1. De Woestijn Leeft Special
  2. 2. De Bovenwereld

Details:

EAN8713053010422
TaalNederlands
Aantal DVDs2
UitvoeringDVD
Speelduur240
Verschijningsdatum
Schermformaat1:33:1
GeluidsformaatDolby Digital, Dolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieVanaf 12 jaar
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.  

Extra's

  • .. LEEFT/ TV SHOWS DL.2

Recent bekeken producten