Thomas Hardy - Hardy's Wessex

• DVD

€ 5,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Geen andere schrijver wordt zo geïdentificeerd met één bepaalde streek van Groot-Brittannië als Thomas Hardy met Dorset, zijn Wessex.

Een van de vele genoegens van het werk van Hardy is dat de lezer daadwerkelijk de plekken kan bezoeken waar zijn beroemde romans, zoals Under the Greenwood Tree, Far From the Madding Crowd en Tess of the D’Urbervilles, zich afspelen.

Dit programma laat zien hoe sterk leven en kunst bij Hardy verweven zijn, en hoe het één een bron van inspiratie was voor het ander. We gaan terug, zoals Hardy zelf gedurende zijn hele leven vaak deed, naar zijn geboorteplaats Bockhampton; naar Stinsford, waar zijn familie de kerk bezocht en waar ten slotte zijn hart werd begraven; naar Dorchester, dat de inspiratie vormde voor The Mayor of Casterbridge; naar Boscastle en de kerk van St. Juliot waar hij zijn vrouw Emma ontmoette; en naar Max Gate, waar zijn familie woonde.

Deze documentaire wordt gepresenteerd door twee vooraanstaande experts op het gebied van het leven en werk van Thomas Hardy: Martin Seymour-Smith, schrijver van de nieuwste en meest omstreden biografie van Hardy, en James Gibson, redacteur van zijn verzamelde gedichten.

Details:

EAN8713982013518
TaalEngels
OndertitelingNederlands
UitvoeringDVD
Speelduur60
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieVanaf 12 jaar
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.  

Extra's

  • PAL/REGION 2

Recent bekeken producten