Ultimate World War II Collection

Donald Sutherland, Gedeon Burkhard, Gregory Peck, Marcel Hensema, Sebastian Koch, Tommy Lee Jones, Tygo Gernandt, Wei Tang • DVD

€40,99

€37,99

Je bespaart 7%

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De Tweede Wereldoorlog bracht ontelbare verhalen voort. Verhalen over heldenmoed, oorlogsstrategie en intrige. Maar ook over de ergste oorlogsmisdaden die de mensheid ooit had gezien. Tien van deze verhalen zijn bij elkaar gebracht in de Ultimate World War II Collection.

AMEN
De Tweede wereldoorlog is in volle gang. SS-officier Dr. Kurt Gerstein komt er tot zijn grote schrik en afgrijzen achter dat het Zyklon B gas, waaraan hij gewerkt heeft in zijn strijd tegen tyfus, wordt ingezet voor de uitroeiing van de Joden in Auschwitz.

BATTLE FOR FINLAND
De film vertelt over de mislukte pogingen van de Finse en Duitse troepen om in de zomer van 1944 het onmogelijke te bereiken, namelijk het stoppen van een sterke superieure Russische vijand.

BEYOND THE FRONTLINE
Finland 1942. Aan het Oostfront doet het Finse leger er alles aan om het almachtige Rode Leger te stoppen. Luitenant Harry Järv had het commando over de verkenning- en gevechtstroepen van het infanterie regiment IR61. Maar de psychologische druk neemt toe bij Järv zijn mannen nu er Russische scherpschutters meedogenloos toeslaan.

LUST, CAUTION
Tijdens de Tweede wereldoorlog wordt Shanghai bezet door Japan. De jonge, mooie actrice Wong maakt deel uit van een verzetsgroep. Haar missie om de Japanse collaborateur Mr. Yee te verleiden en vermoorden mislukt. Als ze jaren later gevraagd wordt haar missie alsnog te volbrengen, raakt ze verstrikt in haar emoties.

OORLOGSWINTER
Het verhaal van Michiel die in de laatste ijskoude winter van de oorlog volwassen wordt. Zijn Oom Ben, die in het verzet zit, is zijn grote voorbeeld en Michiel kan niet wachten tot hij ook wat kan betekenen in de strijd tegen de bezetter.

BOYS FROM BRAZIL
Barry Kohler, een jonge Nazi jager, komt een groep SS officieren op het spoor tijdens een bijeenkomst (late jaren zeventig) in Paraquay. Aan het hoofd staat Dr. Joseph Mengele, die iets in zijn schild voert.

WUNDERKINDER
Abrascha en Larissa worden in 1941 gevierd als wonderkinderen van de klassieke muziek. Hanna, dochter van de Duitse brouwer Max Reich, is zelf een begaafde violiste. Ze vraagt aan haar vader om les te krijgen samen met de Russische wonderkinderen. Larissa en Abrascha zijn eerst nog terughoudend. Maar als hun lerares toestemt om Hanna te onderwijzen, ontstaat er tussen hen een diepe vriendschap, die door de Duitse aanval op Rusland op de proef wordt gesteld.

SONNY BOY
Rika heeft goede redenen om het huwelijk met haar man te beëindigen. Ze verlaat hem en haar vier kinderen en vestigt zich in Den Haag. Dan begint de zware strijd om haar kinderen te kunnen zien en om het hoofd boven water te houden. Ze ontmoet de Surinaamse Waldemar. Ze krijgen een stormachtige verhouding. Rika raakt al snel zwanger en bevalt van een zoon, Waldy, die ze “Sonny Boy” noemen. Als de oorlog uitbreekt, verandert Rika’s pension als snel in een toevluchtsoord voor onderduikers. Dit gaat een tijd goed, totdat er op een morgen een inval plaatsvindt. Ze worden samen met alle onderduikers afgevoerd. Zal Sonny Boy zijn beide ouders ooit nog terugzien…?

BARBARA
Oost-Duitsland, 1980. De jonge arts Barbara wil het land verlaten. Dit verzoek wordt door de overheid niet gehonoreerd en ze wordt naar de provincie verbannen. Zij hoopt dat haar geliefde Jörg, die uit West-Duitsland afkomstig is, hun ontsnapping voorbereidt. Haar baas André waardeert haar werk, maar besteedt wel erg veel aandacht aan haar. Behoort hij tot de Stasi? Of is hij verliefd op haar? Barbara weet het niet en de geplande vlucht lijkt steeds dichterbij te komen…

EMPEROR
Binnen de staf van Generaal Douglas MacArthur, die de feitelijke leider van Japan is als opperbevelhebber van de bezettende macht, moet een Japan-expert, Generaal Bonner Feller, een beslissing van historisch belang

Details:

EAN8716777952610
TaalDuits, Engels, Frans, Mandarijn, Nederlands
OndertitelingEngels, Frans, Nederlands, Nederlands voor doven en slecht horenden
Aantal DVDs8
UitvoeringDVD
Speelduur965
Verschijningsdatum
Schermformaat1.85:1, 16:9, 2.35:1
GeluidsformaatDolby Digital 2.0, Dolby Digital 5.1
LeeftijdsindicatieVanaf 16 jaar
KijkwijzerAngst, Discriminatie, Geweld, Grof Taalgebruik, Seks
Afmetingen190 x 136 x 35 mm.
Gewicht300 gr.  

Recent bekeken producten