Vlaamse Klassiekers Box 4

• DVD

€49,99

€46,99

Je bespaart 6%

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Deze vierde in een reeks van boxsets die de succesvolste Vlaamse films verzamelt.

BEN X
Ben is anders. Zijn leven zit vol vreemde rituelen. Hij lijkt te leven in zijn eigen universum, dat zich voor meer dan de helft afspeelt in de wereld van online computergames. In de echte, harde wereld van een technische school is het leven voor hem een dagelijkse hel, met twee kerels die hem het leven bijna letterlijk onmogelijk maken. Ben heeft een plan. Een plan van één woord: moord! Dan komt zijn internetvriendin Scarlite in zijn leven. Dat behoorde niet tot het plan.

IN KLUIS
In Kluis wordt integraal verteld vanuit het standpunt van een doofstomme boswachter die de ruïne van een middeleeuws kasteel bewoont. Vanuit zijn kijktoren begluurt hij met een telescoop een kunstschilder, die zich samen met een jonge vrouw eveneens uit de wereld heeft teruggetrokken. Wanneer de wachter toenadering zoekt met zijn nieuwe buur wordt hij afgewezen en zet hij zijn eenzame leven verder. Vanuit zijn toren, door zijn telescoop, gaat hij van het meisje houden...

SPRINGEN
Het centrale gegeven van deze buitenissige en karnavaleske film is een luxueus bejaardentehuis, een heus kasteel met landgoed. De directeur en het personeel gaan er tot het uiterste om de bizarre wensen van de bewoners te vervullen: van een olifantenjacht tot een atoomoorlog. Regisseur Jean-Pierre De Decker is meedogenloos voor de oudjes die alle waardigheid opgeven in krampachtige en soms gênante pogingen om de aftakeling te ontkennen. Maar ook de "organisatoren van geluk" kennen hun frustraties, zo bedriegt bijvoorbeeld de directeur zijn echtgenote Bellina.

SLACHTVEE
Thomas is een veertiger die een belangrijke post bekleedt in een slachthuis. Bovendien is hij verloofd met Marie-Rose, de dochter van de directeur, die hij later hoopt op te volgen. Bij een routine-onderzoek in het ziekenhuis stelt men echter vast hij kanker heeft en zijn dagen geteld zijn. De ontreddering die Thomas daardoor ondergaat duurt echter niet lang, zijn besluit staat vast: de kort tijd die hem nog rest zal hij gebruiken om een aantal slechteriken op te ruimen. Wat kan hem momenteel nog deren?

DE WITTE VAN SICHEM
Lewie Verheyden krijgt 'meer slaag dan eten', en wanneer er geen school is, dan is er het labeur op het land bij de tirannieke boer Coene. Uit onvrede met de realiteit haalt de witte kwajongennstreken uit die hem evenwel steevast een pak slaag opleveren. In literatuur en verbeelding vindt hij kortstondig een vluchtroute uit de harde realiteit. Even maar, want dan eisen het grauwe heden en de uitzichtloze toekomst opnieuw hun rechten.

KOKO FLANEL
Placide Smellekens leeft zijn eigen leventje. Hij woont in een caravan en leeft van de verkoop van vogelnestkastjes die hij eigenhandig in elkaar knutselt. Op een dag komt hij tijdens een fotosessie voor één of andere modereportage toevallig in beeld. De bewuste mode-affiche geraakt overal verspreid en al snel wordt Placide aangeworven als topmannequin bij het modellenbureau Aphrodite, waar madame Germaine de plak zwaait. Hier leert hij ook de mooie Sarah kennen waarin hij de vrouw ontdekt met wie hij zijn leven wil delen en met wie hij de laatste wens van pa Smellekens in vervulling wil laten gaan. Deze hartverwarmende komedie is de meest populaire film die ooit in Vlaanderen werd gemaakt.

CRAZY LOVE
Drie ?Burkowskiaanse? zwoele nachten in het leven van een man op zoek naar liefde. Harry Voss, 12 jaar, is jong en naïef. Voor hem is liefde een romantische idylle tussen prinsen en prinsessen die elkaar zedig op de mond kussen. Zijn vader is een held die zijn moeder kidnapte om haar te huwen ergens op een eenzame berg. Hij is vastbesloten om later in zijn voetsporen te treden. Harry heeft nog veel te leren over ?vogelen? en wat je doet wanneer je het voelt ?jeuken?. Als adolescent zal hij ontdekken

Er zijn nog geen reviews voor dit product

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

EAN5412012165021
TaalNederlands
OndertitelingEngels, Frans, Nederlands
Aantal DVDs10
UitvoeringDVD
Speelduur1000
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9
GeluidsformaatDolby Digital 5.1
LeeftijdsindicatieVanaf 16 jaar
Afmetingen190 x 136 x 35 mm.
Gewicht300 gr.

Recent bekeken producten