War & Peace (2016)

Adrian Edmondson, Aisling Loftus, Greta Scacchi, James Norton, Lily James, Paul Dano • DVD

€ 28,99

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dit is de adembenemende nieuwe bewerking van het meesterwerk van Tolstoj. Het is 1805 in het Rusland van de tsaren. De jonge Pierre, Natasha en Andrei behoren tot de welgestelde elite van Sint- Petersburg. Ondanks hun bevoorrechte positie branden ze van de ambitie om hun leven echt betekenis te geven. De zachtmoedige maar ook onhandige Pierre, de onwettige zoon van de rijkste man van Rusland, wil de wereld verbeteren. De charmante en galante Andrei zit vol frustraties over de oppervlakkigheid van zijn bestaan en heeft sterk behoefte aan een doel. En de mooie, vurige Natasha is op zoek naar ware liefde. De harde werkelijkheid is dat het leger van Napoleon steeds dichter bij de Russische grens komt. Gaandeweg ontstaat er een situatie waarin alle zekerheden van Pierre, Andrei en Natasha op losse schroeven komen te staan. Een nieuwe tijd, waarin de Russische samenleving op het
punt staat voorgoed te veranderen.

Reviews & recensies

In deze adembenemende bewerking van de oude roman van Tolstoj wordt uitstekend geacteerd door een indrukwekkende cast, afgewisseld met prachtige beelden van omgeving, gebouwen en veldslagen. Moet je gezien hebben!

Prachtige verfilming van het meesterwerk van Tolstoj. War & Peace vertelt het verhaal van verschillende aristocratische Russische families ten tijde van de Napoleontische oorlog aan het begin van de negentiende eeuw. De BBC slaagt erin het meer dan 1000 pagina’s tellende meesterwerk van Leo Tolstoj te vertellen in zes afleveringen. De scenarioschrijver is er in geslaagd om het originele verhaal toegankelijk te maken voor iedereen. Knap werk. War and Peace is een miniserie, maar voelt aan als een film. Dat komt vooral vanwege de meeslepende emoties en gebeurtenissen rondom de personages, als ook door de weergave van de veldslagen tegen Napoleon. De personages proberen hun plek in de samenleving te vinden, maar tegelijkertijd is die samenleving, vooral tegen het einde van de serie, zijn eigen bestaan niet meer zeker. Kosten noch moeite zijn gespaard bij de productie van deze serie. Het resultaat? Indrukwekkende beelden van gebouwen, omgevingen en kostuums. En natuurlijk het aantrekken van een formidabele cast die bestaat uit gerespecteerde oudgedienden en veelbelovende opkomende namen.

Bekijk alle reviews van Ivo Daemen 


Details:

EAN8717344759267
TaalEngels
OndertitelingNederlands
Aantal DVDs3
UitvoeringDVD
Speelduur360
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9
GeluidsformaatDolby Digital 5.1
LeeftijdsindicatieVanaf 16 jaar
KijkwijzerAngst, Drugs- en alcoholgebruik, Geweld
Afmetingen190 x 136 x 25 mm.
Gewicht200 gr.  

Recent bekeken producten