Wavumba

Regisseur(s): Jeroen van Velzen

Acteur(s): • DVD

€14,99

€13,99

Je bespaart 7%

1 - 2 Weken

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Op zoek naar de realiteit achter de herinneringen die de filmmaker heeft aan zijn jeugd in Kenia, laat hij zich door een oude visser opnieuw meevoeren naar een wereld waar fantasie, dromen, geloof en werkelijkheid zich niet van elkaar laten onderscheiden.

"Toen ik als kind in Kenia woonde was ik heel ontvankelijk voor de verhalen over haaien en zeegeesten die een oude visser me vertelde. Naarmate ik ouder werd, verdween mijn geloof in bovenaardse krachten, maar iets in mij bleef verlangen naar die onbevangen manier waarop ik vroeger in het leven stond en naar de magie die alles kleur gaf.
Daarom wilde ik terug naar het land waar ik opgroeide. Op het koraaleiland Wasini ontmoette ik Masoud, en zijn vaste hulp Juma. Masoud is een oude visser die nog steeds hoopt een grote haai te vangen. Zal dit het laatste jaar zijn dat Masoud een kans heeft om de haai te vangen? We volgen hem en Juma op hun tochten. Daar tussendoor zijn verhalen van vroeger gevlochten. Oude mensen vertellen over een bijna verdwenen magische wereld van zeegeesten, bedreigingen en mythische oude vissers.
Op onze laatste dag samen laat Masoud me het heilige eiland Mpunguti zien, de plek waar zijn voorouders begraven liggen. Daar realiseer ik me dat de magie van deze wereld zit in de eenvoud ervan. Een wereld waarin Masoud, zoals generaties voor hem, jacht maakt op het onmogelijke in alle rust, en met vertrouwen in zijn eigen kunnen."

Details:

EAN9789461871176
TaalNederlands, Swahili
OndertitelingNederlands
UitvoeringDVD
Speelduur80
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.
Regio2   0 (Regiovrij)
1 (VS; Canada)
2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
6 (China)

Extra's

  • PAL/REGION 2 // BY JEROEN VAN VELZEN, SARA KEE

Recent bekeken producten