Wild Wonders Of Europe / 7 - De Fotografen Deel 2

Regisseur(s): 0 Inlay
Bridget Wijnberg, Florian Mollers, Peter Cairns, Staffan Widstrand • DVD

€ 8,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Voorbij het onbekende, de spannende relatie tussen mens en natuur
Florian Möllers fotografeerde aalscholvers in Denemarken en op het IJsselmeer in Nederland. De discussie rond deze ‘schadelijke’ vogel fascineert hem. Met de beelden van de aalscholvers toont Florian aan dat de vogel meer is dan de slechte zwarte vis-eter. Daarnaast heeft hij de wildlife in en rond de stad Berlijn vastgelegd. Daar wordt heel helder de relatie tussen mens en dier getoond. Vincent Munier kreeg missies toegewezen naar twee fantastische diersoorten, die hem enorm fascineren.

De muskus-os en de rendieren, beiden prehistorische wezens. De expedities van vonden plaats in Noorwegen, een land waar deze dieren nog steeds in de grote en wilde toendra leven, ook al is de migratie geblokkeerd door kunstmatige grenzen als wegen en steden. Bruno d’Amicis fotografeerde bruine beren en hun spectaculaire berghabitat in de Slowaakse Tatra. Hij werkte al drie jaar in dat gebied en maakt veel gebruik van een camera-val langs paden waar de dieren langs komen. Robert Hainard, een Zwitsers natuuronderzoeker en fi losoof, zegt: “een bos zonder beer is niet een echt bos.”

Sandra Bartocha (Duitsland) heeft samen met collega-fotograaf Claudia Müller drie regio’s in Italië bezocht. Haar doel was het vastleggen van de flora in de streek Apulië met name de vele soorten orchideeën. Vervolgens portreteert ze de majestueuze Bosnische pine. Daarnaast wilde narcissen en wilde bloemen in de weilanden van het Sibillini gebergte. Peter Cairns doorstaat alle ontberingen van Lapland om rendieren, uilen en ijsberen te vinden. In het enorm uitgestrekte gebied blijkt het lastig om dat doel te bereiken en is wordt duidelijk dat het werk van een fotograaf vooral een kwestie is van geduld en volharding.

Details:

EAN8717344746373
TaalEngels
OndertitelingNederlands
UitvoeringDVD
Speelduur50
FilmmaatschappijJust Entertainment
Verschijningsdatum
Schermformaat16:9
GeluidsformaatDolby Digital 5.1
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
SerieWild Wonders of Europe
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.  

Recent bekeken producten