Wim Kayzer - Voetnoten Uit Het Het Voorlopig Testament Van De Danser De Dichter En De Tekenaar

Wim Kayzer • DVD

€18,99

€17,99

Je bespaart 5%

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het testament van de danser, de dichter en de tekenaar: Wim Kayzer ontmoet Rudi van Dantzig, Willem Wilmink en Marten Toonder. Een sobere en aangrijpende vertelling vol verhalen en reflecties.

Op vijf mei 2002 was de VPRO-televisieavond gereserveerd voor drie muzen: de liedjesschrijver en dichter Willem Wilmink (toen 65), de choreograaf en schrijver Rudi van Dantzig (toen 68) en de tekenaar-verteller Marten Toonder (toen 90). Drie muzen die een schitterende erfenis zouden nalaten wat betreft de verbeelding, de poëzie, de dans. Bescheiden muzen: ze roerden niet vaak en zeker niet luidruchtig de trom, terwijl hun werk daar toch alle aanleiding toe gaf.

Wim Kayzer had hen gevraagd een voorlopig testament op te maken. Een testament over de liefde, het lijden, de seksualiteit, de maatschappij waarin ze oud werden, hun werk, hun dromen, hun jeugd, de tweede wereldoorlog, de bevrijding, de dood en God.

Het voorlopig testament van de danser, de dichter en de tekenaar streeft geen enkel moment naar compleetheid. Het is ondenkbaar om in drie uur tijd het leven van drie mensen recht te doen. Maar de vertelling maakt veel duidelijk over de wijze waarop ze in het leven stonden toen dat leven nog oneindig lang leek en de manier waarop ze in het leven stonden toen de haven in zicht kwam.

N.B.: Willem Wilmink zou ruim een jaar na de uitzending overlijden, in augustus 2003. Marten Toonder overleed in juli 2005. Rudi van Dantzig stierf in januari 2012.

Er zijn nog geen reviews voor dit product

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

EAN9789067272261
TaalNederlands
UitvoeringDVD
Verschijningsdatum
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.  

Extra's

  • MET;RUDI VAN DANTZIG/WILLEM WILMINK/MARTEN TOONDER

Recent bekeken producten