World War II-10-11

Documentaire • DVD

€19,90

€18,99

Je bespaart 5%

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dit is het verhaal van de belangrijkste gebeurtenis in de geschiedenis van de mensheid. Een verhaal van heldenmoed en gruwel, technologie en terreur, avontuur en zelfopoffering. Het is de geschiedenis van landen in oorlog. Deze vijfdelige reeks toont u in 13 episodes uniek beeldmateriaal gedraaid door British Movietone, het bioscoopjournaal van destijds. Een must voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van de 2de wereldoorlog.

10. Het begin van het einde
Bij de slag om Koersk voeren de Duitsers voor de laatste maal een offensieve aanval uit in Rusland. De geallieerden brengen de oorlog naar Italië en Mussolini verliest de macht. De Duitse vloot onderzeeboten wordt verslagen en weggedreven uit de Atlantische oceaan. De Britse en Amerikaanse luchtmacht beginnen met de vernietiging van de Luftwaffe en van Duitse steden. VS-troepen beginnen de Japanners te verslaan door woeste gevechten, eiland per eiland, man per man.

11. Overlord
De grootste amfibie-operatie in de oorlogsgeschiedenis openbaart zich in het verhaal van “Overlord”, van D-Day, wanneer de geallieerden op Normandië landen. Niet lang daarna loopt Charles De Gaulle voorop in de overwinningsparade in een bevrijd Parijs. Als wraak laat Duitsland zijn nieuwe geheime V-wapens los. Het Rode Leger komt Duitsland binnen en ontdekt de gruwelen van Auschwitz. Op de Filippijnen lost MacArthur zijn belofte in dat hij zou terugkomen, en de eilanden van Japan krijgen het zwaar te verduren onder de aanvallen van de VS-Luchtmacht. Hitler doet in de Belgische Ardennen een wanhopige poging om de oorlog te redden met de operatie “Battle of the Bulge”.

Details:

EAN5400644020641
TaalEngels
OndertitelingNederlands
UitvoeringDVD
Speelduur110
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.

Recent bekeken producten