World War II-12-13

Documentaire • DVD

€19,90

€18,99

Je bespaart 5%

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dit is het verhaal van de belangrijkste gebeurtenis in de geschiedenis van de mensheid. Een verhaal van heldenmoed en gruwel, technologie en terreur, avontuur en zelfopoffering. Het is de geschiedenis van landen in oorlog. Deze vijfdelige reeks toont u in 13 episodes uniek beeldmateriaal gedraaid door British Movietone, het bioscoopjournaal van destijds. Een must voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van de 2de wereldoorlog.

12. Onvoorwaardelijke capitulatie
In de laatste wanhopige maanden van de oorlog in Europa, verdedigen oude mannen en jongens de Duitse steden, terwijl Hitler zijn denkbeeldige legers verhuist.
Op de Yalta-conferentie kneden de geallieerden al het nieuwe naoorlogse Europa en tekenen ze de lijnen van de Koude Oorlog. De Duitse capitulatie is onvermijdelijk, en het land is verdeeld. De Japanse verdediging bij Iwo Jima en Okinawa wordt heviger naarmate de geallieerden Japan meer en meer omsingelen. Harry S. Truman, president na de dood van Roosevelt, beslist om het meest verschrikkelijke wapen te gebruiken, en de Atoombom valt op Hiroshima.

13. De aanwezigheid van de geschiedenis
Terwijl diegenen die gestreden hebben steeds minder talrijk worden, leven wij verder met de erfenis van de oorlog die een invloed blijft hebben op de wereldgeschiedenis tot op de dag van vandaag. De epiloog van Wereldoorlog II is het verhaal van de Koude Oorlog, van het ontstaan van Israël en van de Verenigde Naties, van het einde van wereldrijken en van de uiteindelijke mislukking van het communisme. Wij leven in de aanwezigheid van de geschiedenis.

Details:

EAN5400644020658
TaalEngels
OndertitelingNederlands
UitvoeringDVD
Speelduur110
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatDolby Digital 2.0
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.

Recent bekeken producten