Zo Ging Dat Toen-Wonen En Interieur

• DVD

€11,99

€10,99

Je bespaart 8%

3 - 5 Werkdagen

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wonen op het platteland of in de stad; in een vrijstaand huis of in een flat; in een interieur vol met kleedjes en zware meubels of met een minimale inrichting: op de dvd Zo ging dat toen – Wonen en interieur komt het wonen in de periode 1910 – 1980 in vogelvlucht voorbij.

U ziet hoe de ontwikkeling naar betere woningen door de Tweede Wereldoorlog abrupt tot stilstand wordt gebracht, hoe er na de oorlog enorme woningnood heerst en er tegelijkertijd veel wordt gebouwd, en hoe voorlichting bewoners moet overtuigen van het nut van een lichter, ‘moderner’ interieur. De archiefbeelden op deze dvd geven een onvergetelijk beeld van 70 jaar wonen in Nederland.

De dvd-serie Zo ging dat toen voert de kijker aan de hand van historische beelden terug naar het Nederland van de vorige eeuw. Onderwerpen uit het dagelijks leven staan in deze serie centraal. De gebruikte films komen uit de archieven van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Dit archief bevat een schat aan materiaal over het dagelijkse doen en laten van de Nederlanders van vroeger.

Tracklist

  1. 1. Wonen Voor De Oorlog
  2. 2. Wie Helpt Ons Aan Een Huis?
  3. 3. Bouwen, Bouwen, Bouwen
  4. 4. 'Beter Wonen'
  5. 5. Voor Jong En Oud
  6. 6. Andere Woonvormen
  7. 7. Meubelen

Details:

EAN9789022958544
TaalEngels, Nederlands
OndertitelingNederlands
UitvoeringDVD
Speelduur60
Verschijningsdatum
Schermformaat4:3
GeluidsformaatStereo
LeeftijdsindicatieAlle Leeftijden
Afmetingen190 x 136 x 15 mm.
Gewicht100 gr.  

Recent bekeken producten