All In Good Time

Racoon • CD eci.be klanten

€ 10,99

3 - 5 Werkdagen

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Racoon laat zich door niets of niemand opjagen of door de buitenwacht beïnvloeden als ze bezig is met een nieuwe plaat. “Het komt zoals het komt”, zegt zanger Bart van der Weide: “All in good time”. Na het zeer succesvolle ‘Liverpool Rain’ uit 2011, de Nederlandstalige single ‘Oceaan’, die een jaar later uitkwam en werd bekroond met onder meer een Edison, het verzamelalbum ‘The Singles Collection’ uit 2013, een aantal grote shows in het kader van het 15-jarig bestaan, acht 3FM Awards in de laatste drie jaar en de prestigieuze Popprijs in 2012, leefde de band in alle rust toe naar zijn zesde studioplaat. Van enige druk was geen sprake. “Het enige wat wij willen is mooie liedjes schrijven. Dat proces stopt nooit”, zegt gitarist Dennis Huige. “Wij zijn geen band met een vooropgezet plan. We gaan zitten en schrijven en het vliegt dan alle kanten op. Dit keer hadden we al snel een hele ris ideeën waarmee we aan de slag wilden gaan.”

Aan producer Wouter van Belle de taak om met de band het mooiste materiaal uit te kiezen voor het zesde studioalbum. Racoon werkte al met de Vlaming samen voor ‘Liverpool Rain’ en ‘Oceaan’ en wilde graag opnieuw met hem in zee. Hij had een duidelijk idee voor deze plaat. Ze zouden net als de vorige keer samen de tracks opnemen in zijn studio om ze daarna af te maken in de Abbey Road Studios met hulp van arrangeur Andrew Powell en het London Philharmonia, maar dit keer vond hij dat Racoons muziek meer de ruimte moest krijgen. “Er mochten op dit album vette randjes aan de nummers zitten”, zegt bassist Stefan de Kroon. Het keurslijf van het standaard-popliedje van maximaal drie minuten met twee coupletten en net zoveel refreinen werd afgeschud: ‘All In Good Time’, of: het liedje komt zoals het komt. Ook is er op het nieuwe album alle ruimte voor Dennis’ gitaarpartijen, komen er onverwachte ritmes voorbij, staan er veel toetsen op de plekken die daar om vragen en hoor je verrassende strijkers- en blazersarrangementen. Maar met de zanglijnen van Bart en Stefan ga je - zoals altijd bij Racoon - naar bed om er na een paar uur slaap weer mee op te staan.
‘All In Good Time’ is een vertrouwde, maar tegelijkertijd verrassende Racoon-plaat. Luister maar eens naar het swingende, maar dreigend klinkende ‘Guilty’, het Pink Floyd-achtige ‘Spit Your Heart Out’, de melancholische single ‘Brick By Brick’, de breekbare, typische Racoon-liedjes ‘The Little One’ en ‘Young And Wise’, die beide wel een onverwachte draai krijgen, en het niet anders dan als indrukwekkend te omschrijven ‘Tommy’ waarin Bart het verhaal vertelt over een jongen die zijn hele leven het mikpunt is van anderen. Openingstrack ‘Shoes of lightning’ kennen de Racoon-fans al. Het was in 2013 het anthem voor 3FM Serious Request, maar omdat het paste bij de andere nummers op het nieuwe album staat het op de tracklist.

Met ‘All In Good Time’ heeft Racoon ook zichzelf weten te verrassen. “Tijdens het opnameproces heeft Wouter in onze liedjes deuren geopend waarvan we niet wisten dat ze er waren. Er zitten allerlei extra lagen in deze nummers, maar het blijft altijd integer en Racoon. Wij zien het als een volgende stap op weg naar het perfecte popliedje”, vertelt Bart. “Ik vind dat we onszelf opnieuw versteld hebben doen staan”, is de conclusie van drummer Paul Bukkens. Nog dit najaar is de band zien in meerdere clubs in het hele land. In 2015 vervolgt Racoon de reis langs podia in het binnen- en wellicht ook buitenland.

Tracklist

 1. 1. Shoes Of Lightning (00:00)
 2. 2. Heaven Holds A Place (00:00)
 3. 3. Tommy (00:00)
 4. 4. Brick By Brick (00:00)
 5. 5. Good To See You (00:00)
 6. 6. The Little One Falls (00:00)
 7. 7. Guilty (00:00)
 8. 8. Spit Your Heart Out (00:00)
 9. 9. Boy Breaks Heart (00:00)
 10. 10. Young And Wise (00:00)
 11. 11. Fun We Had (00:00)


Reviews & recensies

Alles op zijn tijd... Het nieuwe Racoon-album!

Goed nieuws! Na het zeer succesvolle Liverpool Rain, de met een Edison bekroonde Nederlandstalige single Oceaan, de verzamelaar The Singles Collection, een aantal grote shows in het kader van het 15-jarig bestaan, acht 3FM Awards in de laatste drie jaar en de prestigieuze Popprijs in 2012, is er weer een nieuw Racoon album: All in good time. “Het komt zoals het komt, all in good time" zeggen zanger Bart van der Weide en gitarist Dennis Huige. "De titel van het album is bewust gekozen, de band houdt het liefst zijn eigen tempo aan. We doen alles op zijn tijd." Dit zesde album werd deels opgenomen in de beroemde Abbey Road Studio (Beatles), opnieuw met producer Wouter van Belle. De plaat is vertrouwd maar tegelijkertijd ook heel verrassend. Luister maar eens naar het swingende, maar dreigend klinkende Guilty, het Pink Floyd-achtige Spit your heart out, de melancholische single Brick by brick, de breekbare, typische Racoon-liedjes The little one en Young and wise, die beide wel een onverwachte draai krijgen en het indrukwekkende Tommy. De openingstrack Shoes of lightning ken je als Racoon-fan al: in 2013 was dit het anthem voor 3FM Serious Request. Luister en geniet, Racoon is op z'n best!

Bekijk alle reviews van Ivo Daemen 


Details:

EAN5414939864117
UitvoeringCD
PlatenmaatschappijLabels P Pias Hollande
Verschijningsdatum
Afmetingen141 x 124 x 10 mm.
Gewicht100 gr.

Recent bekeken producten