In Dream

Editors • CD eci.be klanten

€ 17,99

3 - 5 Werkdagen

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Afgelopen april dook er vanuit het niets een nieuw nummer van Editors op. Het nummer ‘No Harm’ stond als hidden track op een Play It Again Sam label sampler en werd als eerste ontdekt door een Nederlander. Na ‘No Harm’ kwam Editors met nog een extra voorproefje in de vorm van de zeven minuten durende nummer ‘Marching Orders’. Vandaag maakt de band bekend dat op 2 oktober het vijfde studioalbum, genaamd ‘In Dream’, zal uitkomen. Op 4, 5 en 6 november staat Editors in Heineken Music Hall in Amsterdam. Alleen voor de show op 6 november zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Het album is opgenomen in Crear in de Schotse Hooglanden en gemixt in Londen door Alan Moulder. Het is het eerste album waar de ‘nieuwe’ bandleden Justin Lockey en Elliot Williams op meedoen. Na twee jaar intensief touren over de hele wereld, gebruikte het vijftal het nieuwe album om de Editors sound te verbreden. Langzaamaan lieten ze de rocksound van het album ‘The Weight of Your Love’ los en experimenteerden ze weer meer met de electronische kant waar het album ‘In this Light And On This Evening’ weer meer voor stond. De bedoeling van de band was om naar Crear te gaan om zich te terug te trekken, nieuwe nummers te gaan schrijven en wellicht wat demo’s op te nemen. Echter, de sessies waren zo inspiratievol en de sfeer van de huiskamerachtige studio met uitzicht op de Atlantische Oceaan zorgde ervoor dat de band het album meteen kon opnemen.

Het nieuwe album is er eentje waar samenwerking, ook buiten de band, centraal staat. Het is het eerste Editors album waar een gastvocalist op meedoet. Slowdive’s Rachel Goswell is namelijk te horen op de nummers ‘Ocean Of Night’, ‘The Law’ en ‘At All Costs’. Hoewel de band zelf het album produceerde, kreeg mixer Alan Moulder de complete creatieve vrijheid om de nummers te mixen zonder bemoeienis van de band. Ook kreeg de in Nederland residerende visueel kunstenaar Rahi Rezvani carte blanche voor de foto’s en video’s van het album.

Tracklist

  1. 1. No Harm (005:06)
  2. 2. Ocean Of Night (005:05)
  3. 3. Forgiveness (003:44)
  4. 4. Salvation (005:02)
  5. 5. Life Is A Fear (004:24)
  6. 6. The Law (004:51)
  7. 7. Our Love (005:18)
  8. 8. All The Kings (004:53)
  9. 9. At All Cost (004:54)
  10. 10. Marching Orders (007:45)


Reviews & recensies

Verrassend en gevarieerd album met goed uitgewerkte popsongs en veel aandacht voor details.

Voor hun vijfde album In Dream trokken Editors zich terug in een klein dorpje in de Schotse Hooglanden, om demo’s op te nemen van de ideeën die zanger Tom Smith en gitarist Justin Lockey al klaar hadden liggen. Na zes weken uitproberen en opnemen, bleken de meeste tracks al klaar te zijn. Bassist Russell Leetch verklaart: “Het was een van de makkelijkste platen om te maken. We konden ideeën op elkaar afvuren. We gingen weg met een hoop keyboards en synthesizers, drummachines.” Het is een ingetogen, grotendeels elektronisch album geworden. Zanger Tom Smith hierover: “Ik denk je de plaat in tweeën kan delen. De ene helft is vrij broeierig en dreigend, voor ons experimenteel. In de andere helft proberen we niet bang te zijn voor pop. Het is meer direct en eerlijk.” Editors is met ‘In Dream’ er in geslaagd een verassende en gevarieerde plaat te maken.

Bekijk alle reviews van Ivo Daemen 


Details:

EAN5414939925597
UitvoeringCD
Speelduur51
PlatenmaatschappijLabels P Recordin
Verschijningsdatum
Afmetingen141 x 124 x 10 mm.
Gewicht100 gr.  

Recent bekeken producten