Less > More

Zornik • CD eci.be klanten

€ 10,99

3 - 5 Werkdagen

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'LESS>MORE' is de meest verrassende plaat uit de carriere van Zornik. Met talloze radiohits, awards, uitverkochte zalen en platgespeelde festivalweides op zak, kon de band rond Koen Buyse voor de makkelijke weg kiezen en als vanouds een verzameling vlammende rocksongs op een schijfje persen. Met deze zesde studioplaat kiezen Buyse en co echter resoluut voor een gedurfde stap in het onbekende.

Niet alleen nam Koen voor het eerst een album op in zijn gloednieuwe thuisstudio en zorgde hij zelf voor productie en mix, hij koos meteen ook voor een totaal nieuw geluid. Weg zijn de gierende gitaren en bulderende drums. De gekende en imposante wall of sound maakt plaats voor een subtiel en gedetailleerd klankenpalet. Instrumenten als melodica, ukelele, mandoline, accordeon en glockenspiel worden warm onthaald en vinden hun plaats in de nieuwe Zornik-sound naast de kleurrijke toetsen van piano, Hammond en Rhodes.
Natuurlijk worden de gitaren nog regelmatig ingeplugd, maar ze spelen niet langer de hoofdrol. Zornik versmelt op 'LESS>MORE' een waaier aan invloeden tot een organisch en spontaan klinkend geheel. We horen alles van opzwepende, op Amerikaanse leest geschoeide folk tot intieme, trage luisterpop en zelfs uitstapjes die neigen naar beeldrijke postrock.

Details:

EAN5414939313929
TaalEngels
UitvoeringCD
PlatenmaatschappijPias Belgium
Verschijningsdatum
Afmetingen141 x 124 x 10 mm.
Gewicht100 gr.  

Recent bekeken producten