Marilyn White

Valerius • CD

€ 14,99

3 - 5 Werkdagen

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Valerius is een indie-popband uit Amsterdam, opgericht door de Nederlands/Amerikaanse broers Kay en Jesse Nambiar. Hun doorbraak komt in 2010 met de hitsingle 'She Doesn't Know', afkomstig van het zelfbenoemde debuut 'Valerius'. Catchy pop songs, frisse gitaarriffs en sterke hooks die doen denken aan een geslaagd huwelijk tussen de blue-eyed soul van Hall & Oates en Franse synth-pop favoriet Phoenix. Na de release van het debuut volgde er een succesvol jaar met shows door heel Europa, een headline tour en nummer 1-hit in Indonesië en supports voor bands als Lifehouse en Keane. Na een half jaar schrijven in Amerika en Azië besloten de broers op een industrieterrein te gaan wonen om daar non-stop in een studio te kunnen werken aan nieuw materiaal.

Twee jaar later is er nu het tweede album, ''Marilyn White'' (Karasu/Roughtrade, 2013). De broers hebben zelf alle songs geschreven en co-productie gedaan, samen met producer/mixer en engineer Huub Reijnders.
Het album zit vol met synthesizers, drumcomputers en basgitaren die klinken alsof ze in de jaren tachtig zijn opgenomen. "In tegenstelling tot het vorige album is dit album een project geweest waarvoor we bewust hebben gekozen voor een “Do It Yourself-productie" legt Kay uit

“Marilyn White” laat een groei horen; waar eerst sprake was van onbekommerde gitaarpop, is nu plaats gemaakt voor een dieper en volwassener geluid met internationale allure. Naast een muzikale groei heeft Valerius als live-act een enorme slag geslagen. De band bestaat live uit Xander Vrienten (bass), Klaas van Donkersgoed (drums) en Seppl Kretz (synthesizers). Daarnaast speelt Kay gitaar en neemt Jesse de meeste vocalen voor zijn rekening. De band heeft het nieuwe album perfect weten om te zetten in een energieke, dynamische liveshow, waarin stuwende ritmes, groovende bassen en synthesizers de boventoon voeren.

Tracklist

  1. 1. This Heart Won't Beat Forever
  2. 2. So Good
  3. 3. Ready To Go
  4. 4. You've Got It
  5. 5. Everything Was Easy
  6. 6. I Cannot Put Us Back Together
  7. 7. Lonely Radar
  8. 8. Silence Of The Cause
  9. 9. True Hearts
  10. 10. Can't Keep Running Away

Details:

EAN8714835099604
TaalEngels
UitvoeringCD
PlatenmaatschappijValery Records
Verschijningsdatum
Afmetingen141 x 124 x 10 mm.
Gewicht100 gr.  

Recent bekeken producten