Voorbij De Horizon (CD & DVD)

Ancora • CD

€ 11,99

3 - 5 Werkdagen

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Bijna twee jaar geleden verraste de groep ANCORA iedereen door met hun debuutalbum Vrij Als De Wind vanuit het niets op nummer één binnen te komen van de GFK Album Top 100.

Aangezien de groep bij het debuutalbum ook nog eens een volwaardige dvd had toegevoegd met daarop fraaie clips van alle tracks van het album, was hier sprake van een unicum: een nummer één entry van een debuutalbum-met- dvd.
Ancora ziet kans om uniek te blijven, want het nieuwe album Voorbij De Horizon wordt eveneens vergezeld van een dvd met daarop videoclips van alle nummers. Qua sound is er aan de succes-formule van Ancora vrijwel niet gesleuteld. De basis is ongewijzigd: een hedendaagse, aanstekelijke mix van Shanty, Irish folk en pop. De productie was opnieuw in de vertrouwde handen van Edwin van Hoevelaak.
Ook heeft Ancora met succes weer een beroep kunnen doen op Jan Keizer. De voormalige frontman van BZN leverde – samen met zijn zoon Louis - weer een groot aantal van de teksten. Uit het voorgaande blijkt dat Ancora koersvast is, maar dat betekent niet dat ze ook exact dezelfde koers volgen. Niet voor niets heet het album Voorbij De Horizon. Muzikaal nemen ze dat in een aantal nummers letterlijk door meer op pop gerichte zijsprongen. Ancora bestaat uit de zangers Patrick Jongschaap, Martin Dams en Harm Wolters.

Tracklist:
01. Word zeeman
02. Hoog in het noorden
03. Thuis zijn
04. De Gouden eeuw
05. Lieve Lorelei
06. Het dorp waar ik zo van hou
07. Vaar op je eigen kompas
08. God moet een zeeman zijn
09. De koningin van het water en de wind
10. De Ierse pub
11. Zoals ooit bij ons
12. Ze kwamen over zee

Reviews & recensies

Ancora koersvast voorbij de horizon

Ruim anderhalf jaar na hun debuut Vrij als de wind weet de Volendamse groep Ancora met hun nieuwste album Voorbij de horizon opnieuw de nummer één positie te pakken in de Dutch Album Top 100. Het album bevat een hedendaagse mix van Shanty, Irish folk en aanstekelijke pop. En ook nu zijn de meeste teksten van de in totaal twaalf liedjes geschreven door (ex-BZN) Jan Keizer en zijn zoon Louis. Ook Jaap Kwakman (3JS) en Marcel Fisser (Jan Smit, Nick & Simon) leverden bijdragen aan dit tweede Ancora-album. Zanger Patrick Jongschaap: “We hebben met Voorbij de horizon geprobeerd om ons debuutalbum te overtreffen. We denken dat we daarin geslaagd zijn. Zowel met de liedjes als met de DVD, die er ook dit keer bij zit!" Ancora bestaat uit de zangers Patrick Jongschaap, Martin Dams en Harm Wolters. Haal nú deze fantastische Limited Edition in huis: CD + bonus-DVD met de clips van àlle liedjes!

Bekijk alle reviews van Ivo Daemen 


Details:

EAN8717472642417
Aantal delen2
UitvoeringCD
PlatenmaatschappijAncora Records
Verschijningsdatum
Afmetingen141 x 124 x 24 mm.
Gewicht200 gr.  

Recent bekeken producten