Profiel

Ash

Ash

Britpop, indy, punk, grunge of rock, niemand weet in welk hokje ze de band Ash moeten plaatsen. Toch is Ash intussen niet meer weg te denken uit de alternatieve wereld. De band scoort hits met de nummers Goldfinger’, ‘Petrol’, ‘Jesus Says en de meest recente hit Polaris.

De fundamenten voor de band Ash liggen in het Noord Ierse Downpatrick. In 1992 beginnen Tim Wheeler en Mark Hamilton samen een bandje, dat echter lange tijd een drummer mist. Pas twee jaar later vinden zij in Rick McMurray een drummer die bij de band past. In het begin speelt Ash enkel in de regio Downpatrick, maar het duurt niet lang of de band tourt heel Ierland en Groot-Brittannië door.

In 1994 maakt ook de rest van de wereld kennis met Ash door middel van hun mini-album ‘Trailer’. In mei 1997 komt het eerste volledige studioalbum uit waarmee de band echt doorbreekt. In het jaar 2002 bestaat de band tien jaar, wat ze vieren ze met een concert in Downpatrick en een ‘Best Of’ cd uit. In 2007 brengt de band het album ‘Twilight Of The Innocents’ uit.

De band bestaatuit Tim Wheeler (gitaar en zang), Mark Hamilton (basgitaar), Rick 'Rock' McMurray (drums) en Charlotte Hatherley (gitaar, toetsen en backing vocals).
  • Naam
  • Ash 
  •