Profiel

Craig David

Craig David

Craig David, geboren in Southampton, besteedt zijn kinderjaren met het toekijken hoe zijn vader de basgitaar bespeelt. Op dertienjarige leeftijd smeekt hij zijn ouders om opname apparatuur. Omdat deze hem goedkope spullen geven, spaart David zelf voor goede apparatuur. Al snel neemt hij zijn eigen cassettebandjes op die hij bij de lokale kapper verkoopt. Hij verdient £8.50 per verkochte cassette. De cassettes worden veel in locale clubs en radiostations gedraaid.

Als Craig David meeschrijft en -zingt op Rewind (The Crowd Say Bo Selecta), een single van Atrful Dodger, maakt hij naam in de Engelse garagescene. Bij de release van zijn debuutsingle Fill me in in 2000 is het meteen raak. Hiermee is hij de jongste mannelijke artiest die ooit een nummer één notering in Engeland scoort. Zijn debuutalbum Born To Do It komt later dat jaar uit en bereikt ook de top van de hitlijsten.

Ook collega-artiesten ontgaat het succes van David niet. Op zijn tweede album Slicker Than Your Average staat een duet met Sting. In 2005 komt zijn derde album The Story Goes uit. Ook dit levert hem wederom hitnoteringen op.
  • Naam
  • Craig David 
  •