Profiel

Daniel Powter

Daniel Powter

Daniel Richard Powter (25 februari 1971) groeit op in Vernon, Canada. Als kind leert hij viool spelen maar weet al snel dat dit niet bij hem past. Gitaarmuziek spreekt hem veel meer aan en daarom gaat hij in een rockband spelen. Door zijn verlegenheid kan hij op die leeftijd nog niet echt van zijn optredens genieten. Hij staat soms zelfs te spelen met zijn rug naar het publiek toe. Hij zingt een mix van pop en soul en zijn stem is een mengeling van de Bee Gees, Anastacia en Rod Stewart.

Als hij naar Vancouver verhuist slaat hij samen met een vriend Jeff Dawson aan het schrijven. Voor zijn songs is meteen veel interesse van diverse platenmaatschappijen.Het lezen van noten is nooit echt aan hem besteed en daarom gaat bij het schrijven van de muziek volledig op zijn gevoel af. De muziek die zijn ouders draaide van Duran Duran en The Beatles onder andere hebben hem sterk beïnvloed.

Inmiddels is hij uitgegroeid tot een succesvol singer/songwriter bekend van de hit Bad day van het album genaamd Daniel Powter dat in 2006 uitkomt. Hij scoort met Bad day in meer dan 10 landen een top 5 hit. De eerste single van zijn nieuwste album Under the Radar komt in het najaar van 2008 uit. Daniel weet met zijn karakteristieke stemgeluid en zijn gevoelige balads afgewisseld met catchy deuntjes en grappige teksten een groot publiek aan te spreken.
  • Naam
  • Daniel Powter 
  •