Profiel

Darryl

Darryl

Darryl van Gonter ( 31 oktober 1987) is een rapper uit Amsterdam noord. Samen met zijn neef Reverse (Wat wil je doen, Non stop, Geen klasse geen stijl) maakte hij op jonge leeftijd al eigen hiphop muziek. Reverse op de beat en Darryl achter de mic. Hij kwam op zestienjarige leeftijd in contact met Lange Frans van D-Men Entertainment en leverde een aantal bijdragen op de underground cd ‘Straatremix’. Samen met leeftijdgenoot Dio vormde hij de formatie Dubbel D. Het nummer Minderjarig werd een straathit.

Op zeventienjarige leeftijd werd Darryl benaderd door The Partysquad om deel te nemen aan de soundtrack Wat wil je doen van de Nederlandse film ‘Het Schnitzelparadijs’. Met deze line-up stond hij in oktober 2005 in het voorprogramma van de Amerikaanse rapper 50 Cent. Onder het label van The Partysquad kwamen de nummers Rellen en rennen en Dat is die shit.

In 2007 tekende Darryl bij het label SPEC, de platenmaatschappij van Ali B en leverde aansluitend een bijdrage aan de Top 40 hit Groupie love. Begin 2008 bracht hij zijn mixtape Terug uit waarvan de nummers Voor me gappies en Cash money flow tot straathits uitgroeiden. Zijn volgende single Eeyeeyo was de meest succesvolle rap single van 2008. De bijbehorende videoclip werd meer dan 7 miljoen keer bekeken op het internet.

In 2009 releasde hij het nummer Darryl express waar de Gooische meiden een rol vertolkte in de video. Deze video is inmiddels ruim 2 miljoen keer bekeken. In 2010 scoorde hij hoge ogen met de video Met mij zijn, deze video was binnen 1 maand meer dan 1 miljoen keer bekeken.
  • Naam
  • Darryl 
  •