Profiel

Di-Rect

Di-Rect

In 1999 is Jamie Westland een piepjonge maar super getalenteerde drummer. In zijn woonplaats Den Haag speelt hij in verschillende bands. Na een tocht door het Haagse bandjescircuit vindt hij de drie jonge muzikanten Tim Akkerman, Frans ‘Spike’ van Zoest en Bas van Wageningen. Het klikt zowel op persoonlijk als muzikaal vlak en hiermee is de band DI-RECT officieel geboren.

In het begin spelen de jongens voornamelijk grunge en cross-over covers, maar in een van de eerste repetities gaan ze ook al met eigen nummers van zanger Tim Akkerman aan de slag. Ze nemen een demo op met vijf nummers die o.a. bij 3FM DJ Rob Stenders op het bureau valt. Hij draait het nummer Just The Way I Do in zijn ochtendprogramma en al snel wordt de band een platencontract aangeboden. In 2001 brengt DI-RECT het debuutalbum Discover uit, de eerste single Just The Way I Do is meteen een Top 40 hit. De opvolger My Generation komt zelfs nog hoger in de hitlijsten.

In 2002 gaat DI-RECT voor promotie naar Indonesië waar de band mega populair is. ‘Just The Way I Do’ en ‘Inside My Head’ zijn er allebei top 5 hits en de mannen worden als supersterren behandeld. Terug in Nederland ontvangt de band een TROS Mega-Award voor de populairste artiest/groep van het jaar.

Meer dan 800 optredens, een kast vol prijzen en vijf albums later is het eind 2008 tijd voor een nieuw hoogtepunt. Vanaf november van dat jaar kruipen Tim, Spike, Jamie en Bas minimaal 90 keer in de huid van de legendarische band The Who om de fameuze rockopera Tommy uit te voeren.

Op 12 maart 2009 maakt Tim Akkerman bekend dat hij uit de band stapt om zich op een solocarrière te richten. Na het vertrek van zanger Tim in 2010 verschijnen zanger Marcel Veenendaal en toetsenist Vince van Reeken. In de nieuwe formatie met Marcel als zanger en Vince als toetsenist, is de band energieker dan ooit.
  • Naam
  • Di-Rect 
  •