Profiel

Jenny Lane

Jenny Lane

Jenny Lane (1 december 1977) trad als klein meisje thuis in de woonkamer op voor haar poppen en knuffels, die als trouw publiek dienden terwijl ze toneelspeelde, danste en zong. Haar talent viel op, en haar moeder schreef haar in bij het Nederlands Kindertheater. Later volgde Jenny een theateropleiding, waar zij het podiummonster in zich verder ontwikkelde en zich ontplooide tot wat ze nu is: een stage performer in hart en nieren.

In 2007 won ze de Talent Night Rotterdam, waarna ze afreisde naar New York om op te treden in het Apollo Theater in Harlem. In die legendarische zaal vol muziekhistorie kreeg ze het publiek aan haar voeten. Jenny schreef veel nummers voor andere artiesten. In 2009 besloot ze haar eigen pad uit te stippelen als solo artiest. In 2009 verscheen haar debuutalbum Monster.

Er volgde een wervelwind van optredens die haar terugbracht naar het Apollo Theater in New York en zelfs deed belanden op JakJazz-Festival, een van de grootste jazzfestivals in Jakarta, Indonesië. Jenny zong op het solo-album van Perquisite en werd door het vrouwenblad Viva genoemd als een van de “400 Jonge Succesvolle Vrouwen van 2010”.
  • Naam
  • Jenny Lane 
  •