Profiel

Laura Pausini

Laura Pausini

Laura Pausini wordt geboren in 1974 in Solarolo, Italië. Laura is populair in binnen- en buitenland vanwege de mooie romantische liedjes die ze met haar krachtige stem prachtig brengt. Ze weet als jong meisje al dat ze de muziek in wil als haar vader haar kennis laat maken met zangeressen als Ella Fitzgerald en Barbra Streisand. Haar doorbraak komt als ze in 1993 meedoet aan het festival van San Remo met de song La Solitudine en de eerste prijs binnenhaalt.

Haar eerste studio-album is Laura Pausini (1993) waarmee ze een heel jaar in de Top 10 blijft staan. Het jaar daarna eindigt Laura op de derde plaats op het prestigieuze festival van San Remo met het nummer Strani amori. In 1995 komt het album Laura Pausini uit op de Engelstalige markt dat haar de World Music Award voor 'Best Selling Italian Artist' oplevert. In de jaren die volgen brengt Laura nog een groot aantal albums uit in diverse talen, waaronder Le Cose Che Vivi (1996), From The Inside (2002) en Io Canto (2006).

Laura Pausini heeft door haar warme persoonlijkheid en krachtige stemgeluid vele harten veroverd in de loop van de jaren. Zij won in 2005 de Latin Grammy voor 'Best Female Pop Album of the Year'. Niet veel later, begin 2006, won zij de Grammy voor 'Best Latin Pop Album'. In 2008 verscheen het album ‘Primevera In Anticipo’. Dit album werd in 47 landen tegelijkertijd uitgebracht.
  • Naam
  • Laura Pausini 
  •