Profiel

Marco Borsato

Marco Borsato

Marco Roberto Borsato werd geboren op 21 december 1966 in Alkmaar als zoon van de Italiaanse Roberto Borsato en de Nederlandse Mary de Graaf. In 1990 won Borsato de Soundmixshow met zijn vertolking van het nummer At this moment van Billy Vera. Vele optredens en enkele Italiaanse singles- en albums volgden. In 1994 brak hij door met zijn eerste Nederlandstalige single Dromen zijn bedrog. Dit nummer stond dertien weken op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40. Al snel volgde zijn tweede single, Waarom nou jij. Ook dit nummer behaalde een eerste plaats in de Nederlandse Top 40. Zijn eerste Nederlandstalige album, Marco (1994), was een groot succes en behaalde twee keer de platina status.

Sinds 1998 is Borsato ambassadeur van War Child. Tijdens concertreeksen staat Borsato altijd samen met zijn publiek stil bij het werk van War Child voor kinderen in oorlogsgebieden.

In 2004 ontving Borsato een Koninklijke Onderscheiding, hij werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn muzikale bijdrage aan de Nederlandse muziekindustrie en inzet voor War Child Nederland. In de afgelopen jaren ontving Borsato talloze onderscheidingen en prijzen. Hij won o.a. iedere TMF Award voor ‘Beste Zanger Nationaal’. In 2007 werd de TMF ‘Borsato Award’ in het leven geroepen. Deze award is bedoeld om beginnende artiesten een kans te geven in de muzikale wereld.

In 2006 Borsato vond de concertreeks Symphonica in Rosso in het GelreDome in Arnhem plaats. Alle stadionconcerten waren in korte tijd uitverkocht. Resultaat was een spectaculaire show met een uniek verlichte catwalk, een driedimensionaal decor en een schitterende lichtshow. Een uitzinnige en compleet in rood uitgedoste fans, een bijna 40-koppig orkest en bijzondere gastoptredens van Andrea Bocelli, Lucie Silvas, Ilse DeLange, Julian Thomas en Ali B maakten het spektakel helemaal af.

In 2008 maakt hij zijn debuut als acteur in de film Wit licht. De film is een onderdeel van een superspannend en uniek project welke bestaat uit een film, een album en een concertreeks genaamd Wit Licht. Nog voordat het album verscheen had de voorverkoop er al voor gezorgd dat Wit licht dubbel platina werd. De eerste drie singles, Wit licht, Stop de tijd en Dochters, behaalden een nummer 1 positie en bleven hier wekenlang op staan.

Marco Borsato is getrouwd met Leontien Ruiters. Samen hebben ze drie kinderen, Luca (1998), Senna (2001) en Jada (2002).
  • Naam
  • Marco Borsato 
  • Genres
  • Cadeauboeken, Kunst & cultuur, School & studieboeken 
  • Uitgeverij