Profiel

Natalie Cole

Natalie Cole

Natalie Maria Cole is geboren in 1950 als dochter van de beroemde muzikant Nat “King” Cole. Haar vader heeft al snel in de gaten dat zijn dochter de muzikale genen van hem heeft overgenomen. Hij vindt dat ze haar talent moet benutten en begeleidt haar bij optredens. Als hij sterft aan longkanker vindt Natalie troost in de muziek. Tijdens haar studie gaat ze in een band zingen die Jazz en Rock en Roll als repertoire hebben.

In 1975 brengt ze haar eerste album Inseperable. Ze haalt met dit album 2 Grammy Awards en scoort grote hits als Inseperable en This will be. In een periode van 4 jaar brengt ze meerdere albums uit en krijgt als beloning voor haar werk in 1979 een eigen ster op de Hollywood ‘Walk of Fame’. Na deze periode van succes breekt er voor Natalie een moeilijke tijd aan. Ze raakt verslaafd aan drugs en alcohol en net als het beter lijkt te gaan sterft haar man Marvin Yancy in 1985 aan een hartaanval.

Ondanks tegenslagen blijft Natalie doorgaan met muziek maken. Haar beste album komt uit in 1991 en heet Unforgettable...With Love. Op dit album staat een duet met wijlen Nat Cole. Voor dit album steepte ze maar liefst 3 Grammy’s in de wacht. De opvolger Still Unforgettable wordt in het najaar van 2008 verwacht.
  • Naam
  • Natalie Cole 
  •