Profiel

Nico Dijkshoorn

Nico Dijkshoorn

Nico Dijkshoorn (15 mei 1960) is schrijver, dichter en columnist voor de Volkskrant. Hij studeerde Nederlands en aardrijkskunde aan de lerarenopleiding en werkte bij de bibliotheek in Amstelveen. Vanaf 1999 timmerde hij aan de weg als internetcolumnist, onder zowel het pseudoniem P. Kouwes als onder zijn eigen naam.

Hij schrijft teksten voor Draadstaal en Dit was het nieuws, en is huisdichter van De wereld draait door. Onder het pseudoniem P. Kouwes schreef hij de uiterst succesvolle dichtbundel Daar schrik je toch van. De eerste 1000 gedichten. Later volgden De tranen van Kuif den Dolder (een verzameling columns en verhalen) en de verhalenbundel Kleine dingen.

‘Kouwes (pseudoniem van Nico Dijkshoorn) is de P.C. Hooft van onze tijd. Hij schrijft over het problemen van het heden in voor iedereen begrijpelijke taal. Relevant. Opwindend. Prachtig.’ www.depapierenwereld.nl, een website van Ronald Giphart, Jean-Marc van Tol en Bert Natter.
'In werkelijkheid is hij een onverschrokken, heerlijk tegendraadse columnist met een briljante pen, en daar draait het toch altijd om, om het loepzuivere schrijftalent.' Philip Hoorne, Humo
  • Naam
  • Nico Dijkshoorn 
  • Genres
  • Literatuur, Sportboeken, Cadeauboeken, Kunst & cultuur 
  • Uitgeverij