Profiel

Novastar

Novastar

Novastar is de artiestennaam van de in Nederland geboren Belg Joost Zweegers. Begonnen als zanger in de band Novastar, maar later onder dezelfde naam als soloartiest doorgebroken. Aanvankelijk niet tevreden met de muziek die hij maakt, wat resulteert in een streven naar perfectie. Hierdoor weet Zweegers met zijn muziek het hart van de luisteraar te raken. Mede hierdoor staat hij bekend als één van de meest belangrijke muzikanten uit België.

Joost Zweegers wordt in 1966 in Sittard geboren. Hij groeit op in Neerpelt, België. In zijn tienerjaren verhuist hij naar Eindhoven, maar heeft inmiddels zijn thuishaven gevonden in Antwerpen. In 1992 doet Zweegers met zijn band The Sideburns mee aan de bekende talentenjacht Rockrally. De band wint niet en gaat vervolgens uit elkaar. Vier jaar later doet hij wederom mee met zijn band Novastar. Met het liedje Ten Eleven’wint hij deze keer wel. Na een tiental optredens gaat ook Novastar uit elkaar.

In 1998 gaat Zweegers de studio in om een soloalbum op te nemen. Hij houdt de naam Novastar aan. Omdat Zweegers niet tevreden is met het album, wordt het titelloze album na een lang proces pas in 2000 uitgebracht. Zweegers zoekt zijn heil in Amerika om aldaar muziek te schrijven. Als dit niet lukt, ontmoet hij in België, collega artiest Ozark Henry. De samenwerking resulteert uiteindelijk in het prachtige album Another Lonely Soul. De invloed van Henry als producer is onder andere te merken aan de hoeveelheid strijkers en blazers op het album.
  • Naam
  • Novastar 
  •