Profiel

Sieneke

Sieneke

Sieneke Peeters is geboren op 1 april 1992 in Nijmegen. Zij groeide op in een zeer hecht gezin, samen met haar vader, moeder en haar jongere broertje. Na de basisschool ging Sieneke naar het MaasWaal College. De volgende stap werd het ROC Nijmegen waar zij een kappersopleiding volgt.

Sieneke was als kind al bezig met zingen en dansen. Al vanaf haar achtste jaar begon ze met streetdance en een paar jaar later is ze op stijldansen gegaan. Gaandeweg merkte Sieneke dat ze zingen ook erg leuk vond en werd daarbij aangemoedigd door haar omgeving. Toen er een Idols-auditie werd georganiseerd door diverse scholen in de regio meldde Sieneke zich daarvoor met enkele vriendinnen aan. Tot haar eigen grote verbazing kwam zij steeds een ronde verder en haalde zelfs de finale. De eerste plaats moest gedeeld worden met een andere kandidaat, maar vanaf dat moment wist Sieneke: Hier ga ik in verder!

Sieneke mocht zingen op feestjes op diverse plekken in het land en deed dat met veel plezier. Op een avond moest ze een optreden verzorgen waar later die avond ook Marianne Weber zou komen. Marianne was meteen zeer onder de indruk van Sieneke. Zij hoorde, zag en voelde dat Sieneke iets heel bijzonders had. Een stem die klinkt als een klok en een uitstraling die spontaan en echt was. Marianne heeft contact met Sieneke opgenomen en haar verteld dat zij zo’n diepe indruk had achtergelaten. Er werden voorzichtig wat plannen gemaakt waarbij Marianne Sieneke op het hart heeft gedrukt om geduld te hebben. Als geen ander wist Marianne dat je het goede moment moet afwachten om iets goeds te kunnen brengen.

In 2010 deed Sieneke mee aan het Nationaal Songfestival waar alle deelnemers het door Pierre Kartner geschreven lied Ik ben verliefd (Sha-la-lie) uitvoerden. Sieneke werd door Marianne begeleid en won nadat ze door Pierre Kartner als winnaar aangewezen werd toen zowel het jury-oordeel als de stemmen van het publiek niet de doorslag gaven. Sieneke vertegenwoordigde Nederland op het Eurovisiesongfestival 2010 in Oslo. Helaas wist ze de finale niet te behalen. Ze werd veertiende van de zeventien deelnemers. Oktober 2010 verscheen haar gelijknamige album.
  • Naam
  • Sieneke 
  •