Profiel

boris_bassa

boris_bassa

Boris Bassa wist altijd wat hij wilde worden: geen politie-agent of brandweerman, maar kok. Al op jonge leeftijd stond hij naast zijn moeder in de keuken om haar te helpen bij het koken. Toen was al duidelijk dat hij een eigen willetje heeft als het op smaak en combinaties aankomt.

Hij koos voor verschillende koksopleidingen, waaronder de exclusieve Cas Spijkers academie. Hij gelooft heilig in de stelling: als je het vak goed wilt leren kan dit alleen van de beste in je vakgebied. En dus zocht hij altijd de beste in het vak op. Hij werkte in keukens van toprestaurants als Chalet Royal en De Gieser wildeman.

Vervolgens cultiveerde hij zijn kookkunsten achter de schermen bij de kookzender 24kitchen. Hij maakte hier tv-programma’s over verschillende kookculturen als de Arabische, Aziatische en zelfs de Latijns-Amerikaanse keuken. Zodoende ontwikkelde hij een zeer brede culinaire kennis. Hij werkte bovendien als rechterhand van bekende chefs als Rudolph van Veen en Angelique Schmeinck, de absolute toppers van de Nederlandse kookwereld.

In 2016 heeft Boris in samenwerking met 24Kitchen het boek ‘van de Barbecue’ uitgebracht. Nu is Boris klaar voor de volgende stap in zijn carrière: Bassa Culinair, waarbij al zijn kennis, creativiteit en zijn tomeloze enthousiasme voor het delen van smaken samenkomt.
  • Naam
  • boris_bassa 
  •