Jeroen Meus

Profiel

Jeroen Meus

Jeroen Meus

Zonder twijfel Vlaanderens bekendste tv-kok: Jeroen Meus. Hij begon zijn carrière als mede-eigenaar van restaurant Luzine in Leuven. Maar al snel trok de televisie en roerde hij meermaals in de potten bij verschillende tv-programma’s. Zijn grote doorbraak was met het populaire kookprogramma Dagelijkse kost, dat hij sinds 2010 elke avond presenteert.

De reeks gelijknamige en al even succesvolle kookboeken die daarop volgden bracht heel Vlaanderen achter het fornuis. Ondertussen bleef Jeroen zijn kennis over koken en eten verrijken. Bijvoorbeeld met het programma Plat préféré op Canvas, waarin hij op zoek ging naar de lievelingskost van beroemdheden. En in de documentairereeks Goed volk reisde hij de wereld rond om via de keukendeur door te dringen tot bijzondere, besloten gemeenschappen.

In 2016 opende Jeroen WÜRST, een hippe eettent met haute dogs in Leuven en Gent.
  • Naam
  • Jeroen Meus 
  • Geboortedatum
  • 13-3-1978 
  • Nationaliteit
  • Belgisch 
  • Genres
  • Kookboeken 
  • Uitgeverij
  • Social
  •  

Ik ben een vertegenwoordiger in smaak en voel aan mijn eigen levensstijl dat verandering niet altijd makkelijk is. Maar het moet, langzaam maar zeker, om zonder schuldgevoel te blijven genieten van de guilty pleasures die we allemaal kennen. Niets gaat immers boven een Penny-wafel na het zwemmen.

Jeroen Meus - Dagelijkse kost, koken met gezond verstand (p. 5)

Jeroen Meus

'Mijn grootmoeder is 92 jaar en gooit mijn zoontje nog met gemak in de lucht. Wat denk je dat zij haar hele leven heeft gegeten? Quinoa? Nee, natuurlijk niet.'