Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Dat heeft iemand anders gedaan. Politie & Wetenschap PW82

Dat heeft iemand anders gedaan!

De reeks Politiewetenschap is een uitgave van het Onderzoeksprogramma Politie & Wetenschap. Publicaties in de reeks Politiewetenschap betreffen in het algemeen studies met een meer theoretisch, verkennend of beschouwend karakter. Meer informatie vindt u op www.politieenwetenschap.nl.

Plegers van identiteitsfraude misbruiken andermans persoonsgegevens, veelal om op die manier financiële winst te maken. Door het bemachtigen van iemands gebruikersnaam en wachtwoord kan men bijvoorbeeld geld overboeken in naam van het slachtoffer. Door de digitalisering van de maatschappij hebben daders talloze extra mogelijkheden gekregen om andermans persoonsgegevens buit te maken. De handel in deze gegevens is zeer levendig en vindt onder andere plaats in de onderwereld van het internet. Aangezien digitale criminaliteit zich niet beperkt tot de landsgrenzen, hebben criminelen relatief eenvoudig toegang tot miljoenen potentiële slachtoffers.
Hoewel identiteitsfraude veel beleids- en media-aandacht krijgt, is er weinig bekend over de huidige situatie in Nederland. Hoe vaak komt identiteitsfraude eigenlijk voor? Wat is de schade die slachtoffers lijden? En wie worden er eigenlijk slachtoffer? Deze studie probeert hier op basis van een representatieve slachtofferenquête antwoord op te geven. Naast deze vragen over slachtofferschap, komen ook de verschillende modus operandi van identiteitsfraudeurs uitgebreid aan bod. Wat zijn populaire methoden onder daders? Welke trends in modus operandi kunnen we in de toekomst verwachten? Deze vragen worden onder andere beantwoord op basis van gesprekken met experts in het vakgebied, afkomstig uit diverse publieke en private organisaties.
Net zo belangrijk als het schetsen van de huidige situatie, zijn de implicaties voor overheidsinstanties, banken, bedrijven en burgers. Op dit moment stappen bijvoorbeeld nog maar weinig slachtoffers van identiteitsfraude naar de politie. Aan de hand van dit boek is het mogelijk voor politieambtenaren, maar zeker ook voor andere geïnteresseerde lezers, bekender te raken met dit zich snel ontwikkelende fenomeen en zo de kennis over het onderwerp te vergroten.
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Normale prijs35,50
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs35,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Lees een stuk uit

Beoordeling lezers

  • 0 sterren

Wat vond jij van dit boek?

Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een fantastisch boekenpakket met 3 titels uit de Bestseller top 100.

  1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
  2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
  3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
  4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
  5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 

Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!