Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

De Gouden Dageraad Lezingen

Voortgekomen uit de hoogste niveaus van Scientology... een basisintroductie van onsterftlijkheid zelf:
"De verlossing waarop men deze afgelopen tweeduizend jaar heeft gehoopt, is er. Dat wordt je in deze alinea meegedeeld. En het is waar. Ze is niet gekomen met trompetgeschal of met de schittering en het flikkeren van vlammen. Ze viel stilleijes op je deurmat en je bent er helemaal niet zeker van of je het wel zou moeten geloven." - L. Ron Hubbard

De plaats was Phoenix, Arizona, het jaar 1954, en met niets minder dan een aanbod van onsterfelijkheid, verstuurde Ron Een Uitnodiging tot Vrijheid, wat vrij letterlijk het begin van een gouden dageraad markeerde.
Het toepassen van die ontdekkingen die voortkwamen uit vorderingen geboekt na Dianetics in 1950 op het uitroeien van het reactieve verstand, resulteerde op zijn beurt in een doorbraak van zelfs nóg groter belang: het isoleren, beschrijven en aanpakken van de menselijke geest en het ontstaan van Scientology. Hoewel de ontdekking van de menselijke geest al twee jaar eerder in 1952 had plaatsgevonden, was het niet zo dat het algemene publiek daar in 1954 al enige notie van had - iets wat Ron ook precies zo wilde. Tot nu dan.
Voor de duidelijkheid, de volledige en complete verklaring van wat Ron had bereikt, zou in één enkel woord kunnen worden samengevat: exteriorisatie. En met deze prestatie van hemzelf en anderen, begon Ron er onmiddellijk aan om het volgende meest cruciale doel te bereiken: het ontwikkelen van technieken en processen die door iedere auditor konden worden gebruikt, om op hun beurt ieder wezen deze ultieme vrijheid te laten bereiken. Het was om die reden dat de maar liefst zeven Gevorderde Theorie en Onderzoekscursussen die Ron tijdens de twee voorgaande jaren had gegeven om de meest bekwame auditors te trainen - waarbij hij meer dan 450 lezingen gaf- allemaal werden gegeven aan een handjevol uitverkorenen, ter voorbereiding van wat hij nu kon openbaren. Door die technologie - exacte processen om te worden toegepast in een exacte volgorde met een onvermijdelijk resultaat - bij te schaven en te systematiseren, was Ron er nu klaar voor om het aan de wereld in het algemeen te presenteren.
Sterker nog, met wat nu bereikt was, had Scientology zich onmiskenbaar op het terrein van de religie begeven en was ze in staat om hetgeen te bewerkstelligen waar sinds het begin der tijden door de Mensheid slechts in haar dromen op werd gehoopt. En dat was de achtergrond waartegen een nieuwe uitgave verspreid werd uit Ron's hoofdkwartier in Phoenix, Arizona. Onder de toepasselijke titel "De Gouden Dageraad" werden door L. Ron Hubbard geschreven artikelen uitgegeven als "De Scientology Kerk", "Het Credo van de Kerk", "Wat is Scientology?", "Wat een Groepssessie is" en oefeningen om je vrienden te helpen - in het bijzonder auditingassisten. Ron had echter meer te bieden dan informatie alleen. Het was eerder een uitnodiging van L. Ron Hubbard zelf om kennis te nemen van Scientology.
Op deze manier begon in de herfst van 1954 een serie van wekelijkse lezingen op de woensdagavonden. Ron ging van start in de Scientology Kerk op 403 East Roosevelt, maar de opkomst was al snel zo groot dat hij zich genoodzaakt zag om zijn lezingen vervolgens te houden in het Auditorium van
de Monroe School op 215 North 7th Street. Ook al was wat de aanwezigen daar meemaakten een unieke ervaring in hun leven, de tijdloze aard van wat Ron daar presenteerde is vandaag de dag niet minder uitzonderlijk.
De indeling was dusdanig dat elke één uur durende lezing die een grondbeginsel van Dianetics en Scientology behandelde, werd gevolgd door een uur Groepsauditing - alles persoonlijk door Ron gegeven. Hoewel dat programma wellicht ontworpen was voor degenen die voor het eerst interesse toonden in Scientology, hebben we het hier over Groepsauditingsessies die rechtstreeks voortkwamen uit de meest geavanceerde processen die Ron ontw
Zet op boekenlijstje
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Normale prijs275,00
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs275,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Beoordeling lezers

 • 0 sterren

Wat vond jij van dit boek?

Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een fantastisch boekenpakket met 3 titels uit de Bestseller top 100.

 1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
 2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
 3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
 4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
 5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 

Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!

 • Auteur(s) : L. Ron Hubbard
 • Uitgeverij : Signo Publications
 • ISBN : 9781403135667
 • Taal : Nederlands
 • Uitvoering : Luisterboek
 • Verschijningsdatum : 27-04-2010
 • Afmetingen : 342 x 254 x 74 mm.
 • Gewicht : 2089 gr.