Maak een nieuwe boekenlijst

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Financiele dienstverlening De nieuwe pensioenwet

De Reeks Financiële Dienstverlening is een initiatief van Kluwer i.s.m. financiële dienstverleners, verzekeraars en banken. Elk deel in de reeks behandelt een actueel financieel onderwerp. Praktische bruikbaarheid staat steeds voorop.
Per I januari 2007 heeft de Pensioenwet de Pensioen- en spaarfondsenwet vervangen. De Pensioen- en spaarfondsenwet is meer dan 50 jaar van kracht geweest en heeft gedurende die tijd bewezen een goede wettelijke basis te zijn voor het Nederlandse pensioenstelsel. Waarom dan een hele nieuwe wet en wat gaat die nieuwe wet voor veranderingen brengen?
Dit boek geeft een overzicht van de veranderingen die de Pensioenwet gaat brengen ten opzichte van de Pensioen- en spaarfondsenwet en van de nieuwe regels waarmee de werkgever, de werknemer en de pensioenuitvoerders te maken krijgen. Helaas is de wetgever het streven naar deregulering bij het opstellen van de Pensioenwet grotendeels uit het oog verloren. Ongetwijfeld vanuit goede bedoelingen zijn er zeer gedetailleerde voorschriften opgenomen ten aanzien van de communicatie over pensioenen, de financiële inrichting van een pensioenfonds, de medezeggenschap bij een pensioenfonds en de waardeoverdracht van pensioenaanspraken. Door deze overgedetailleerde regelgeving zou je bijna denken dat de Pensioen- en spaarfondsenwet de afgelopen 50 jaar minder goed gefunctioneerd heeft dan feitelijk het geval geweest is.
Maar ondanks alle regels blijft de basis van het pensioensysteem ook onder de Pensioenwet wat het altijd geweest is: een tussen werkgever en werknemer overeengekomen pensioenregeling moet door de werkgever bij een pensioenuitvoerder worden ondergebracht. De Pensioenwet gebruikt weliswaar een andere terminologie, maar de basis blijft hetzelfde.
55,00
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe. Lees meer.
55,00
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe. Lees meer.

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gemiddelde beoordeling

  • 0 sterren

In ... boekenlijsten

Bekijk alle boekenlijsten

Wat vond jij van dit boek?

Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een cadeaukaart ter waarde van €50.

  1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
  2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
  3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
  4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
  5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 

Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!