Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Geschiedenis van de Nederlanden

Een grondig herziene en geactualiseerde uitgave van een standaardwerk.
De moeilijk toegankelijke, waterrijke delta van Schelde, Maas en Rijn aan de westkust van Europa was oorspronkelijk een verre, nauwelijks bewoonde uithoek. In de late Middeleeuwen ontwikkelden de 'Lage Landen' zich echter tot een verstedelijkt kerngebied, dat een brugfunctie vervulde tussen Frankrijk, Duitsland en Engeland. In politiek opzicht vormden zij slechts gedurende korte tijd een eenheid, maar toch vertoonden zij in hun globale historische ontwikkeling, naast grote verschillen, veel gemeenschappelijke kenmerken.

Zo valt over de geschiedenis van de Nederlanden een boeiend verhaal van eenheid en verscheidenheid te vertellen. Van oudsher bestaat voor die veelzijdige geschiedenis grote belangstelling en er is ook veel over geschreven. Maar overzichtswerken die de gehele regio in alle verscheidenheid en gemeenschappelijkheid beschrijven zijn zeldzaam.

In de Geschiedenis van de Nederlanden schetsen acht vooraanstaande historici uit Noord en Zuid, onder redactie van Hans Blom en Emiel Lamberts, binnen het raamwerk van de staatkundige geschiedenis, de hoofdlijnen van de sociale, economische, godsdienstige en culturele ontwikkelingen, met de nodige aandacht voor de Europese context.

De Geschiedenis van de Nederlanden wordt geschreven door L.J.R. Milis, W.P. Blockmans, A.Th. van Deursen, P. Janssens, J. Roegiers, N.C.F. van Sas, J.C.H. Blom en E. Lamberts.

Over de auteurs:
L.J.R. Milis (1940) is emeritus hoogleraar in de Geschiedenis van de Middeleeuwen aan de Universiteit Gent. W.P. Blockmans (1945) is emeritus hoogleraar in de Geschiedenis van de Middeleeuwen aan de Universiteit Leiden en oud-rector van het Netherlands Institute for Advanced Studies. A.Th. van Deursen (1931-2011) was hoogleraar in de Nieuwe Geschiedenis aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. P. Janssens (1943) is emeritus hoogleraar in de Geschiedenis van de Nieuwe Tijd aan de Universiteit Gent. J. Roegiers (1944-2013) was hoogleraar aan de Katholieke Universiteit te Leuven in de Algemene Geschiedenis en Kerkgeschiedenis van de Nieuwe Tijd. N.C.F. van Sas (1950) is hoogleraar Nieuwste Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. E. Lamberts (1941) is emeritus hoogleraar Nieuwste Geschiedenis aan de Katholieke Universiteit te Leuven. J.C.H. Blom (1943) is emeritus hoogleraar Nederlandse Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en oud-directeur van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie.
Zet op boekenlijstje
Normale prijs
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
49,95
Vriendenprijs39,96
Vanaf je 4e boek
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
39,96
Normale prijs49,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Beoordeling lezers

 • 0 sterren

Wat vond jij van dit boek?

Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een fantastisch boekenpakket met 3 titels uit de Bestseller top 100.

 1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
 2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
 3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
 4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
 5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 

Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!

 • Auteur(s) : Emiel Lamberts, Hans Blom
 • Uitgeverij : Prometheus Bert Bakker
 • ISBN : 9789035141193
 • Taal : Nederlands
 • Uitvoering : Paperback
 • Aantal pagina's : 520
 • Verschijningsdatum : 30-06-2014
 • Afmetingen : 240 x 170 x 37 mm.
 • Gewicht : 976 gr.