Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Homo energeticus

pak je energietekorten aan en voel je opnieuw fit en gezond

Wie te maken krijgt met energieproblemen zoals CVS, fibromyalgie, burn-out en bepaalde vormen van depressie, krijgt vaak te horen dat hij ‘ermee moet leren leven’, dat deze problemen nu eenmaal niet te genezen zijn, of erger nog: dat hij het zich maar inbeeldt, of een beetje flinker moet zijn.
Dr. Peter Aelbrecht reikt concrete oplossingen aan voor deze energieproblemen. Hij vertrekt vanuit een holistische visie, omdat hij ervan overtuigd is dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Verlies van energie is altijd een gevolg van lichamelijke, mentale en emotionele factoren en gaat steeds gepaard met onevenwichten.

Homo energeticus gaat dieper in op alle onevenwichten die kunnen leiden tot energieproblemen, en biedt ook oplossingen. In een duidelijke taal wordt uitgelegd hoe de juiste voeding en voedingssupplementen meer energie kunnen geven, hoe je je hormonenhuishouding opnieuw in evenwicht kunt brengen, op welke manieren je je nachtrust, je concentratievermogen en je stemming kunt verbeteren.

Homo energeticus is het eerste boek dat een totaalaanpak biedt. Het geeft niet alleen een antwoord op de vraag naar het ‘waarom’ van het stijgende aantal energieproblemen. Aan de hand van concrete casestudies krijg je ook tal van tips om energieproblemen aan de basis aan te pakken. In dit boek zal iedereen die ooit te maken kreeg met energieproblemen zich herkennen.

Dr. Peter Aelbrecht (1965) kreeg als hardwerkende arts in 1999 zelf te maken met ernstige energieproblemen. De diagnose: burn-out. Hij ging op zoek naar oplossingen, maar ontdekte dat er weinig goede therapeutische modellen bestonden om energieproblemen zoals CVS, fibromyalgie, burn-out en depressie aan te pakken. Hij volgde opleidingen om uiteindelijk zijn eigen multidisciplinair model te ontwikkelen op basis van klassieke westerse geneeskunde in combinatie met een aantal alternatieve therapieën uit het Oosten die voldoende wetenschappelijk gefundeerd zijn, zoals cranio-sacraaltherapie, mindfullness en bewustzijnstherapie. Sinds een jaar staat hij aan het hoofd van een team van artsen, osteopaten, diëtisten, psychologen, physical trainers en life coaches in de Groenhovenclinic in Malderen.

Zet op boekenlijstje
Normale prijs
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
15,99
Vriendenprijs12,79
Vanaf je 4e boek
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
12,79
Normale prijs15,99

Tijdelijk niet voorradig

Beoordeling lezers

 • 0 sterren

Wat vond jij van dit boek?

Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een fantastisch boekenpakket met 3 titels uit de Bestseller top 100.

 1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
 2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
 3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
 4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
 5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 

Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!

 • Auteur(s) : Dr. Peter Aelbrecht
 • Uitgeverij : M-Books
 • ISBN : 9789002223280
 • Taal : Nederlands
 • Uitvoering : Paperback
 • Aantal pagina's : 288
 • Verschijningsdatum : 11-10-2007
 • Afmetingen : 213 x 139 x 26 mm.
 • Gewicht : 412 gr.